St Michaels Mount, a historic fortified building on a rocky outcrop in the Marazion bay, off the coast of Cornwall. Aerial view.

Cornwall, Brighton eller Manchester?

Är du sugen på att tillbringa sensommaren i England? Kanske en weekend till Cornwall, Brighton eller Manchester? Jag har frågat Helena Hansson från Visit Britain om hennes bästa tips.

Cornwall, sydvästra England

Cornwall i sydvästra England är en fantastisk sommardestination med över 300 stränder. Kombinationen av orörda sandstränder och surfvänliga vågor gör Englands sydvästligaste grevskap till ett oemotståndligt resmål. Porthtowan Beach mellan de populära orterna St. Ives och St. Agnes är en favorit med sin gyllene strand och närhet till både caféer och charmiga butiker. I Cornwall finns dessutom massor av ikoniska sevärdheter som St. Michael’s Mount, The Lost Garden of Heligan och Minack Theatre. Bor gör du bäst på ett lokalt B&B – det bästa sättet att få ett varmt välkomnande till vackra Cornwall av en lokalinvånare. Du når Cornwall snabbast genom flyg från London Gatwick till Newquay, men att hyra bil och köra (tar drygt 4 timmar från London) rekommenderas för de vackra omgivningarnas skull!

Lost Gardens of Heligan, Cornwall

St Ives town and harbour viewed from above Porthminster beach.

Brighton, sydöstra England

Brighton är en rolig kuststad med bra shopping, skön stämning och schysst kulturutbud. Passa på och besök Brighton Pier som är bästa platsen för åkattraktioner, ”people watching” och glass – perfekta sommarnöjen! På somrarna anordnas ofta filmvisningar på storduk nere vid stranden och i augusti infaller Brighton Pride som är Storbritanniens största Pridefestival. I sommar öppnar även British Airways i360 – ett av världens högsta rörliga utsiktstorn som arkitekterna bakom London Eye står bakom. Från i360 kommer man att ha en 42 km lång utsikt över Englands sydkust. En extra bonus är att tornet kommer att drivas med 100 % grön energi, varav kapseln själv kommer att generera 50 % av den energi som krävs för sin uppstigning. Knappt 50 minuter från London och endast 30 minuter från Gatwick Airport med tåg är Brighton ett måste!

Brighton Pride

People on the beach by Brighton Pier, Brighton, East Sussex, England.
 

Manchester, nordvästra England

Ingen har väl missat att Zlatans nästa klubb blir Manchester United, och vad passar då bättre än att ladda upp inför kommande matcher genom ett besök i hans nya hemstad. Förutom fotbollsrelaterade sevärdheter som National Football Museum med världens största samling av fotbollföremål och guidade turer på Manchester Uniteds arena Old Trafford har staden en blomstrande konst- och kulturscen, fantastiska shoppingmöjligheter och roliga familjeaktiviteter. Missa inte Northern Quarter som är Manchesters kreativa/bohemiska distrikt med många bra barer, oberoende butiker och modern konst – supercoolt område! Både SAS och Norwegian har direktflyg från Stockholm och Köpenhamn till Manchester.

Northern Quarter night scene

Old Trafford football stadium, Manchester, England