Dermalogica på Villa Dagmar

För någon vecka sedan var det dags för det första pressmötet live på evigheter och som jag njöt! Det var Dermalogica som bjöd in till pressmöte på Villa Dagmar på Östermalm. Där presenterade deras utbildare Hanna höstens nyheter från Dermalogica.

När jag väl kom in i vårt konferensrum på Villa Dagmar mötte jag Kakan Hermansson och vi båda skrek av förtjusning. Det var längesedan vi sågs! Jag tror att alla på plats kände att det var härligt och nästan lite pirrigt att ses live igen.

Hanna från Dermalogica i röd kostym håller föredrag

Biolumin-C Gel Moisturizer

Dermalogicas biolumin-serie utökas med en mjukgörare. Den har sedan tidigare ett c-vitamin-serum och en ögongel. Nu kommer alltså krämen som har konsistens av en gel. Den lovar bland annat att ge huden fukt, ge en jämnare hudstruktur och ge en fräsch lyster.

Det finns ju mängder med vitamin C-produkter på marknaden. Men många är ärligt talat rätt dåliga. Det är svårt att framställa bra produkter med vitamin C eftersom det är så pass flyktigt. Många företag har blivit duktiga på att fram produkter med mer stabilt vitamin C men frågan är hur pass aktiva de sedan är när de hamnar på huden.

Enligt Dermalogica ska Biolumin-C gel moisturizer ha en ny teknologi som gör att vitamin C återaktiveras och på så sätt ger en förlängd effekt. När vitamin C fungerar som en antioxidant förlorar det en elektron och blir svagare. Med hjälp av ergotionein ska vitaminet återaktiveras då det ger en elektron tillbaka till vitamin C. Nördigt? Ja! Och spännande.

Jag tycker att konsistensen är riktigt skön. Den är inte så lätt som namnet kanske låter oss att tro men den är ändå en gel. Den känns lätt svalkande och väldigt fuktighetsgivande. Jag har testat både med Biolumin-C serumet under och andra serum. Jag har inte upplevt att det krockar med något av de jag har testat.

Mjukgöraren används morgon och kväll. Den innehåller inte solskydd så det får du addera ovanpå dagtid. Jag tycker att det här är en riktigt bra produkt som jag tror kan passa väldigt många. På vintern kommer den vara för lätt för min hud men under andra årstider och speciellt nu efter sommaren är den super.

Förutom vitamin C som skyddar huden mot oxidativ stress innehåller bland annat squalane som ger smidig hud och förbättrar elasticiteten. Det känns som om squalane har börjat trenda lite igen. Andra ingredienser är fem olika typer av hyaluronsyra som binder fukten både på hudytan och lite längre ner.

Priset ligger på 735 kr/50 ml.

En vit förpackning med kräm. Dermalogica syns tydligt på sidan av förpackningen. Blommor i bakgrunden.

Varför behöver jag ha c-vitamin i hudvård?

Vitamin C är en viktig komponent i hudens kollagensyntes. Det betyder att utan vitaminet är det svårt för huden att producera kollagen och fortsätta vara fast och elastisk. Vitamin C påverkar också hudtonen positivt och ger ordentligt med lyster. Dessutom är vitamin C en antioxidant som skyddar mot fria radikaler som det skapas extra mycket utav vid solljus och luftföroreningar.

Här kan du läsa mer om vitamin C.

Bild på Elin med kollega på Villa Dagmar. De sitter ner och ler mot kameran.
Jag och Kicki Norman, en av mina uppdragsgivare.
Bild två kvinnor
Linnea Öst och Kakan Hermansson

Lunch på Villa Dagmar

Vi måste prata lite om lunchen också. För herregud vad god den var! En krämig vegetarisk moussaka och sen värsta maffiga chokladmoussen med inlagda körsbär och havssalt efteråt. Jag har inte varit på Villa Dagmar och käkat tidigare men det kommer lätt bli fler besök.