Diamond Cocoon från Natura Bissé

Natura Bissé lanserade nyligen tre produkter i serien Diamond Cocoon Collection – en minst sagt lyxig hudvårdsserie.

I februari testade jag en ansiktsbehandling (jag drömmer mig ännu tillbaka till den ansiktsmassagen!) med Natura Bissé – Diamond Cocoon Experience. Den var magisk! Nu har jag testat produkterna i samma serie ett tag.

Det finns tre ledord bakom serien – rengöra – stärka – skydda. Det finns tre produkter sedan tidigare – koncentrat, skyddande spray och djuprengörande mousse. De tre nyheterna är en rengöring, essence och en kräm. De ska fungera som ett ultimat skydd mot föroreningar och Natura Bissé kallar därför Diamond Cocoon för sin “anti-pollution-serie”.

Diamond Cocoon Daily Cleanse

En rengöring som beskrivs både som en makeupborttagning och en djuprengörande produkt. Den ska ta bort makeup, orenheter och luftföroreningar och samtidigt skydda hudens barriär.

Konsistensen är krämig och doften är magisk! Bland ingredienserna finns bland annat ett komplex av ämnen från äpple, persika och ginseng som ska fungera som antioxidanter, extrakt från vattenlilja och fermenterat vatten från organiskt ris.

Så här tycker jag:

Förpackningen är snygg och praktisk och formulan väldigt skön. Den har bara ett fel, tyvärr ett ganska stort. Den tar inte bort makeup. Det känns mest som att mitt smink flyter runt i ansiktet och sedan hamnar på handduken. Om jag kompletterar med ansiktssvampar går det bättre. Men det är långt ifrån den bästa rengöringen jag har testat. Jag behöver mer från en sådan dyr produkt. Däremot är den skön som en precleanser innan en mer effektiv rengöring.

Pris: 730 kr/150 ml.

Betyg: 2/5

Diamond Cocoon rengöring

Diamond Cocoon Hydrating Essence

En essence med prebiotika som även ger fukt och stärker huden och förbereder den för efterföljande produkter och gör att de kan penetrera bättre. Används efter rengöring, innan serum och kräm.

Essensen innehåller bland annat prebiotiskt växtkomplex, samma komplex med antioxidanter som rengöringen och något som heter AquaMagnet – oklart vad det är men antar att det är något som hjälper till att bibehålla fukten i huden om vi analyserar namnet. Mer förtäljde inte pressreleasen.

Vad jag tycker:

Ohlala! Den här essensen är superfin och jag märker definitivt skillnad på fukten i huden. Den sjunker in snabbt och du får mycket produkt för pengarna. Stort plus för den ljuvliga doften!

Pris: 740 kr/200 ml.

Betyg: 4/5

Diamond Cocoon essence har en lätt geléformula.
Diamond Cocoon Hydrating Essence kommer i en stor pumpflaska och har en lätt gelékonsistens som ändå känns dryg.

Och superlyxiga Ultra Rich Cream

Ok, nu kommer vi till uber-lyxen. Den här krämen har en prebiotisk formula som ger fukt och ska reparera och stärka hud som utsätts för föroreningar. Den ska bland annat hjälpa till att behålla fukten i huden, stärka barriärfunktionen och balansera hudfloran.

Krämen har en ganska tjock konsistens med samma härliga doft som de andra produkterna i Diamond Cocoon.

AquaMagnet är återigen en av ingredienserna. Killgissar på att det är ett komplex av olika fuktighetsbevarande ingredienser. Den innehåller också ämnen som ska skydda mot “moderna” föroreningar enligt pressmeddelandet. Jag tror att de menar att det bland annat innebär skydd mot blått ljus. Niacinamid och polypers officinalis är andra ingredienser.

Så här tycker jag:

Det här är en av de dyraste krämer jag har testat. Därför blir jag extra glad av att den faktiskt funkar. Min hud har varit i väldigt bra skick trots graviditet och väderomställning under den här perioden. Den har varit jämn, mjuk och återfuktad utan några problem alls.

Den rikliga konsistensen gör att jag nog inte kommer kunna ha den på sommaren under dagtid. Då kommer jag använda en lättare ansiktskräm med solskydd i. Men på natten åker nog den här fram ändå, det lilla som kommer finnas kvar då. Jag tycker nämligen att den är ljuvlig!

Men är det verkligen ok och försvarbart att lägga så pass mycket pengar på en kräm? Nä. Speciellt inte om du är en smålänning som jag. Men är du en åsna som skiter pengar som mina föräldrar ofta använde i sin retorik om pengar när jag var liten, så köp den. Vilket betyder, har du råd – go for it. Den är fantastisk! Men skänk en slant till välgörenhet också, till exempel WWFs kamp för noshörningar.

Glöm inte att alltid använda spatel när du använder krämen för hygienens skull.

Pris: 3 125 kr/50 ml

Betyg: 4,5/5

Ultra Rich Cream är en fantastisk kräm!

Produkterna säljs bland annat på Hudoteket och utvalda skönhetssalonger.