Natura Bissé – ansiktsbehandling med mycket händer

I samband med Oscarsgalan så lanserar Natura Bissé en helt ny ansiktsbehandling varje år. I år heter den Diamond Cocoon Experience och jag har testat den.

Under Oscarsveckan bjuder Natura Bissé in skådespelare och andra offentliga personer att få testa behandlingen inför galan för att få mer lyster och fin hud.

De största målen för behandlingen är lyster och avkoppling och det stämmer väl in på min upplevelse.

Jag begav mig till Aktiv Hudvård på Mäster Samuelsgatan där Natura Bissé dagen till ära hyrde in sig en heldag och gjorde behandlingar (salongen arbetar med produkter från Natura Bissé i vanliga fall också).

Diamond Cocoon Experience började med djupandning och sedan att terapeuten gick “björnsteg” över mina armar och ben och redan där gav jag upp och började koppla av. Jag älskar “björnsteg”!

Huden rengjordes med en prebiotisk rengöringsritual med en mask med aktivt kol och sedan en peeling. Jag fick en mildare variant än vad som annars ingår eftersom jag är gravid.

Mask med aktivt kol i början av behandlingen. Det är mask över ögonbrynen men inte ögonlocken. Jag bad att få behålla lite av min ögonskugga och den hade tydligen nästan samma färg…

Resten av behandlingen kändes som en lång, lång, makalöst skön massage. Det adderades prebiotiskt koncentrat och lindrande mask men jag märkte knappt det. Jag var så inne i massagen. Men det blev aldrig tråkigt eller jobbigt, bara skönt.

Terapeuten Therese växlade mellan flera olika massagetekniker och var även på dekolletage, nacke, axlar och armar. Förutom händerna använde hon ett litet massageverktyg i jade som ska vara inspirerad av antika ritualer. Jag har aldrig upplevt en ansiktsbehandling med så mycket massage tidigare. Jävlar, vad skönt det var om du ursäktar språket…

God natt…

Nu har jag gått in i sista trisemestern av min graviditet och jag känner mig trött, svullen och plufsig. Kroppen samlar på sig vätska. Men det hjälpte verkligen med den här ansiktsbehandlingen. Cirkulationen satte igång och jag är betydligt mindre svullen efter behandlingen, huden har fått ett lyft, är betydligt mjukare och jag har fått en superfin lyster!

Som hudterapeut kan jag lägga till att behandlingen kräver rätt mycket av terapeuten, du behöver verkligen vara närvarande. Men du får stor effekt på kundens hud och du lär inte bli uttråkad under tiden du gör behandlingen. Det här är en behandling som jag själv tror att jag hade gillat att utföra.

Min lyster efter behandling med Natura Bissé
Så här fin lyster hade jag efteråt. Här har jag mascara och lite ögonskugga kvar. Annars helt osminkad.

Natura Bissé Diamond Cocoon Experience

Vad är det?

En ansiktsbehandling som rengör huden med aktivt kol och syrapeeeling, stärker huden med prebiotika och skyddar huden mot fria radikaler.

Resultat?

En väldigt fin lyster på kort tid kombinerad med en fräschare, renare och mer återfuktad hud som har fått ett litet lyft.

Vem passar det?

Dig, som precis som jag ÄLSKAR beröring och avkoppling. Du får stor effekt på kort stund så det passar även dig med ett hektiskt schema som kan tänka dig att lägga lite mer pengar på en behandling. Den passar inte dig som inte är förtjust i att andra människor tar på dig och hellre föredrar behandlingar med mycket apparatur eller dig som oftast gör behandlingar när du får ett riktigt billigt erbjudande.

Kostar?

Rekommenderat pris är 1 695 kr/en timme men det kan skilja sig mellan olika salonger.

Natura Bissé har också lanserat tre nya produkter i samma serie – Diamond. Mer om dem kommer.