Pressmöte med Dr. Spiller

Dr. Spiller – tysk hudvård till Sverige

Det tyska hudvårdsmärket Dr. Spiller har lanserats i Sverige. Jag fick titta närmre på produkterna under ett pressmöte.

Jag kan ärligt säga att innan Hud- och Kosmetikmässan hade jag aldrig hört talats om Dr. Spiller. Men det är inget nytt företag utan grundades redan 1960. I deras filosofi blandar de rent källvatten från en egen källa i Munschen med naturliga ingredienser. Jag har inte spanat in inci så mycket men tror att det finns en del syntetiska ingredienser där också, vilket jag absolut inte har något emot. Det märks att klassisk tysk skönhetsdevis genomsyrar märket.

De utvecklar alla produkter i ett eget labb. Visste du att det bara är runt 20 % av alla skönhetsföretag som gör det? De flesta företag lägger ut det jobbet på andra.

Dr. Spiller finns i hela 50 länder så det känns lite konstigt att jag aldrig har sett dem på någon mässa utomlands eller på sociala medier. Har du någon koll på dem sedan tidigare?

Under pressmötet var dels Margarete, Dr. Spillers representant från Tyskland där och dels Pyra Haglund som driver Stureplanskliniken. De har nämligen tagit in Dr. Spiller som ett komplement till deras mer aktiva syraprodukter.

Dr. Spiller ska tydligen främst vara kända för sina ampuller som de nu håller på att uppdatera. Pyra Haglund nämnde också en nattmask som sin stora favorit. Sortimentet är anpassat för både salonger och spaanläggningar. Det finns vansinnigt många produkter – 300 st! Men alla kommer av förklarliga skäl inte till Sverige.

Body Butter från Dr. Spiller
Den här är jag nyfiken på! Jättefin doft.
Collagen crème från Dr spiller
Collagen – Creme är den mest sålda produkten globalt sett.

Deras krämer är oljebaserade men ändå lätta. Jag var lite upptagen med bebis för att helt hänga med hur de blandar. Men de ska ha en unik teknik för att blanda olja och vatten till en stabil kräm. Jag blev främst förjtust i att de pratade mer hudbarriär än anti-age. Vilket känns både aktuellt och sunt.

Sedan pressmötet har jag hunnit testa Phyto-Effect Eye Pads – en ögonmask i engångsförpackningar som bland annat lovar att dämpa svullnad, behandla linjer och svalka skönt. De funkade faktiskt rätt bra. Jag märkte ingen skillnad på mina mörka ringar, men det lovar inte heller Dr. Spiller. Däremot såg jag skillnad på att huden såg lite mer uppstramad ut, inte lika trött och med mer glow. Nästa gång lägger jag dem i kylen innan.

Priserna ligger lite lägre för att vara ett salongsmärke. Ca 300-400 kr för en kräm.