Min dag på skönhetsmässa – Hud & Kosmetikmässan

Åh du kommer kanske ihåg att jag älskar att gå på skönhetsmässa? Jag har betat av flera i Stockholm, Malmö, Las Vegas, New York och Dusseldorf bland annat. Nu i veckan var det dags för Hud & Kosmetikmässan i Kista utanför Stockholm.

Den anordnas av SHRSveriges Hudterapeuters Riksorganisation. I år fyllde mässan 20 år! Jag var där för första gången för 12 år sedan. Då besökte jag som nyexad hudterapeut, senare har jag jobbat i montrar för hudvårdsmärken och efter det har jag varit där som press vid ett flertal tillfällen. Det var jätteroligt som alltid! Det allra roligaste var att träffa alla branschkollegor. Det blev ett stort kramkalas! Det här kan nog ha varit den bästa skönhetsmässa som SHR har anordnat och jag tycker att de står sig bra internationellt.

I år var det stort fokus på masker. Det senaste årets populära sheets masks får maka lite på sig för alla nylanserade lermasker. Jag älskar masker men personligen föredrar jag varianter som inte stelnar, vilket många lermasker gör. Gilda Cosmetic och bareMinerals var två av de företag som lanserar nya masker. bareMinerals har även lera i en av sina nya rengöringar, en röd brasiliansk lera. Jag är otroligt nyfiken på den rengöringen!

bareMinerals Transforming Purifying Cleanser skönhetsmässa bareMinerals röd lera skönhetsmässa

Bland makeupen var det flera nyheter för ögonbryn. Bland annat hos det nylanserade sminkföretaget Mii. De hade också superfina läppstift! På tal om ögonbryn så lanserar Dr Temt, Velvet Lashes som som fungerar som ett närande balsam för ögonfransar och ögonbryn. Ett hett tips för dig som vill få dem fylligare.

Mii skönhetsmässa

 

Vitamin C och Niacinamide (Vitamin B3) syntes som ingredienser i flera produkter.  Vitamin C är väldigt flyktigt men lyckas man få det stabilt är det en effektiv och bra ingrediens som bland annat hjälper till att skydda huden. Den är också en viktig komponent för cellförnyelsen i huden bland annat. Medik8 och Dermaceutic var två företag som visade upp nyheter med Vitamin C. Retinol var även det en populär ingredienser och det är inte konstigt då den kan göra underverk mot hudens ålderstecken.

Dermaceutic skönhetsmässa

Flera salongsmärken lanserar oljor så som Dermalogica, Marina Miracel och Elemis. Jag är lite trött på de senaste årens enorma vurm för oljor (kräks på arganolja!) samtidigt som jag tycker att det är ett bra komplement till krämer och serum.

Skönhetsmässa Marina Miracle

 

En helt ny produkt var Trutvalla Läppglans. Bakom det står företaget Camilla of Sweden. Camilla har en bakgrund från 7/11, skolade om sig, startade ett skönhetsföretag som utvecklade nagelprodukter och nu har de börjat med produkter för läpparna. Kul! Jag älskar namnet – Trutvalla!

Trutvalla läppglans skönhetsmässa

Bland apparatur och behandlingar kommer det mycket ljusbehandlingar. Spännande! Det är oftast på någon skönhetsmässa man brukar se nästa spännande behandling.

Skönhetsmässa Anette Victus Jag pratade bland annat med underbara Anette från Victus som har apparaten Cellox 20 som jag har testat. Mer om det kommer! 

Cinq Mondes skönhetsmässa Cinq Mondes lanserar en ny kroppsserie – Nectar From Brazil med bland annat lime och kokosvatten. Den doftar ljuvligt! 

M Picaut skönhetsmässaJag pratade länge med underbara Mette från M Picaut. Hon är en verklig eldsjäl som jag inspireras av. Här ser du flera av hennes produkter. Men jag kan avslöja att det är ett gäng spännande nyheter på gång… 

Förutom att springa runt som en yr höna bland alla montrar, skönhetsprodukter, apparater och mellan alla vänner, bekanta, studiekamrater och tidigare kollegor hann jag även sitta ner och pusta ut i Daisy Beautys härliga presslounge. Den hade sköna fåtöljer, chokladbollar och det bästa skvallret. Vad mer kan man önska?

Har du varit på någon skönhetsmässa?