Ellery Beach House – spabesök på Lidingö

Ellery Beach House ligger längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Jag åker dit en söndag med min vän Lina för att testa deras spaavdelning.

Vi har köpt ett söndagspaket där det ingår brunch, spa, middag och övernattning. Vår bokning blev rätt knepig med brunch redan vid 11.30 och incheckning samt tid för spa vid 15. Men vi åker ut till Ellery Beach i tid för brunchen. Middagen var bokad så sent som 20.30 men den lyckades vi till slut tidigarelägga.

Det doftar fräscht redan när vi kommer in på hotellet. Inredningen går i varma välkomnande toner med rosa, senapsgult och juvelgrönt. Det är snyggt. Elegant med uppuffade kuddar, snygga mönster och en stor dos 60-tal. Det är nära Stockholm men det känns långt ifrån. Det känns snarare som om vi är någonstans i Kalifornien. Vi har svårt att slita blicken från alla fina detaljer. Belysning, vaser, mattor. Jag vill ha allt!

Ellery Beach House öppnade mitt under pandemin 2020. Tidigare låg Blue Hotel på samma plats.

Coco Beach Club

En trappa ner ligger bardelen som går ihop med hotellets spa – Coco Beach Club. Här äter vi brunch. Det visar sig vara mer av en lunch där vi får välja mellan tre varmrätter och en dessert. Ingen av varmrätterna är vegetariska eller veganska på menyn. Men de kan lösa det efter att ha kollat med kocken. Vi beställer in en pitcher med Le Colada att dela på. Drinken kommer in i en fantastisk kopparfärgad sköldpadda med två sugrör. Maten är fräsch, god och genomtänkt. Stämningen är festlig med en DJ på plats som spelar ordentligt högt. Vi sitter i sköna fåtöljer bredvid en öppen spis och äter vår mat.

En kopparfärgad sköldpadda med två sugrör på Ellery Beach house

Efter lunchen checkar vi in på vårt rum. Det ligger i en intilliggande byggnad som förmodligen är nybyggd. Utanför huset är en mindre pool, perfekt för den som vill ta ett dopp närmare rummet. Precis som resten av hotellet är rummet väldigt fint designat. Med en stor säng och harmonierande färger.

En rosa fåtölj med lampa bakom och grön vägg med tävla på Ellery Beach house hotellrum
En ordentlig säng med vita täcken, prydnadskuddar och mörk panel. Ett stort fönster bredvid.
Elin går i en korridor i en gul badrock, på väg mot spa. Golvet är mönstrat och väggen gulmålad. Hon tittar mot ett fönster.

Dags för spa på Ellery Beach House

Strax bredvid den stimmiga baren med feststämning ligger spaavdelningen. Du kan sätta dig i din mjuka gosiga gula badrock i några liggbäddar redan vid baren om du vill sittdansa till DJn och dricka drinkar. Eller kan du strosa in till den avlånga poolen med omkringliggande liggbäddar och en lugnare stämning, ännu festlig, men inte stimmig. Poolen är uppvärmd och grund. Här ligger de flesta och pratar. I ett intilliggande rum finns fler liggbäddar, en stor brasa och en betydligt lugnare stämning. Det är snudd på helt tyst där inne och atmosfären är ombonad och varm. Lite som en stor fjällstuga.

inomhuspoolen på Ellery beach house går I gröna toner. Bredvid finns det liggbäddar och gröna växter. Solen lyser in genom stora fönster.
Lina trycker på knappen för att få beställa.
en mysig och lugn avdelning med öppenspis och stora dagbäddar.

Förutom den avlånga poolen inomhus finns det två utomhus. Den ena ligger på vägen ner mot sjön, där det även finns en bastu och den andra ligger nära en bastu inomhus. Men vi går åt andra hållet. Där det finns en varm och stor utomhuspool med liggbäddar runt om, tak över och en lägligt placerad bar precis bredvid. Vi badar länge. Njuter av att solen går ner någonstans bakom träden och sippar på cava samtidigt som vi sträcker ut våra trötta mamma-ryggar. När skymningen kommer syns de tända ljusslingorna i taket. Det är otroligt vackert och mysigt med flera gröna växter.

Det är fullbelagt när vi är här och det är ganska mycket folk inne på spaavdelningen. Men eftersom det är en festlig stämning, där drinkarna inte är längre bort än ett knapptryck från liggbäddarna, så gör det ingenting. Det hade däremot påverkat mycket om vi hade varit här för att gå ner i varv.

Utomhuspool med bar bredvid på Ellery Beach House. Vattnet glänser.
Utomhuspool med tak över och en bar bredvid. Vattnet går i grönt.
Elin dricker cava I poolen. Håret är blött och hon har en mönstrad baddräkt.
Elin i poolen med händerna på kanten. Hon ler in i kameran.

Middag och frukost

Middagen på kvällen hade vi som väl var kunnat tidigarelägga. Vi fick precis som vid lunchen välja av några förrätter, varmrätter och desserter. Det var väldigt gott! Inte det bästa jag har ätit. Men ändå väldigt gott.

Vi la oss tidigt, småbarnsmorsor som vi båda är. Sängen var galet skön och jag sov riktigt bra. Morgonen efter var vi tillbaka i restaurang Palmers för en väl tilltagen frukost. Det fanns snudd på allt. Chiapudding, smoothie, shakshuka, bananbröd, plättar, ärthummus, picklad blomkål, färska grönsaker…

För vem passar Ellery Beach House?

Det typiska klientelet här är tjejkompisar och par. Alla jag ser är under 60 år och är här för att njuta. Det är inget för dig som känner dig snudd på utbränd, vill ha mer lugn och ro, meditera och gå på yoga. Då finns det andra anläggningar som är betydligt bättre lämpade. Servicen är bra, personalen trevlig och priset ganska högt. Jag tror att det passar den kräsna, lite världsvana som uppskattar genomtänkt inredning, design och goda viner. En perfekt staycation för dig som egentligen vill åka betydligt längre bort än till Lidingö.

Sugen på att gå ner i varv och få mer tystnad? Här kan du läsa om Vadstena Klosterhotell.

Bilderna som ser ut att vara tagna med mobil är tagna av mig. De andra, vackra bilderna är också tagna med mobil men av Lina som är en fantastisk barn- och bröllopsfotograf.