FOREO UFO – en sheet mask med teknik

Foreo lanserade nyligen Foreo Ufo – en teknisk enhet med bland annat värmeteknologi och ljus som kombineras med en tillhörande sheet mask.

Jag var minsta sagt nyfiken eftersom både jag och min man är fans av Foreo Luna 2 (min man får dock nöja sig med en mini och jag med en professional). Jag upplever att jag får en betydligt jämnare och renare hud med Luna och min keratosis pilaris blir synbart bättre. Svenska företaget Foreo nästan spottar ur sig nya roliga produkter som till exempel akne-mojängen Foreo Espada,tandborsten Issa och nu Ufo.

Visste du att?

Kineser åker till Sverige för att köpa produkter från Foreo precis som de köper Luis Vuitton i Frankrike

Så, vad är då Foreo Ufo? Likna det vid en mojäng som får plats i handflatan och ser ut ungefär som en färgglad hockeypuck (eller ett ufo/tefat). Den ger bland annat värmeterapi, T-Sonic-pulseringar som ska hjälpa de aktiva ingredienserna att komma längre ner i huden samt rött, grönt och blått LED-ljus som var för sig arbetar mot ålderstecken, ger jämnare hy och lyster eller verkar mot akne och orenheter.

Foreo Ufo Fore Ufo

Foreo Ufo kombineras med tillhörande sheet mask som appliceras över apparaten och fästs med en ring. Första gången jag testade gled masken iväg men jag hade förmodligen inte fäst den tillräckligt bra. Från början lanseras två masker – en för morgon och en för kväll, men fler typer av masker är på väg.

Med hjälp av Foreos app kan du skanna maskens streckkod och sen följs Ufot av ett förinställt program. Smart! Lite omständigt, men smart. Varje mask har en egen behandlingsrutin som räknar ner tiden.

Foreo Ufo App

När ufot sätts igång varierar känslan mellan ingenting, varmt, svalt och mer eller mindre vibrationer. Det är faktiskt riktigt skönt. Masken är indränkt i serum och glider skönt och smidigt över huden. Behandlingen tar 90 sekunder, alltså betydligt kortare tid än vanliga sheet masks ofta 15-30 minuter. Så du sparar tid. Det är en rolig mojäng men om de olika teknologierna påverkar huden eller inte är än så länge svårt att säga. Men det känns skönt och efteråt känns huden väldigt återfuktad.

Jag testar Foreo Ufo Foreo Ufo med tillhörande mask Efter behandlingen tar du loss plastringen igen, slänger den använda arkmasken och sköljer av din Foreo Ufo. Super att den är vattentät!

Foreo liknar resultatet vid nivå av professionella behandlingar och det håller jag inte med om. Du får inte en auktoriserad hudterapeut med all kunskap med på köpet. Och hade apparaten haft samma effekt och styrka som professionell apparatur hade det krävts en professionell att handskas med den. Men däremot får du väldigt bra hemmavård på kortare tid som kan användas som ett komplement till professionella behandlingar.

Jag gillar Foreo Ufo. Jag får inte samma wow-känsla som med Foreo Luna 2. Men jag tycker att den känns bra och det är en väldigt rolig idé. Jag kommer definitivt att använda den mer!

Har du hunnit testa den än? Vad tycker du?

 

Foreo Ufo

Pris för Foreo Ufo: 2 795 kr

Pris för masker: 99 kr/7 masker

Appen: laddas ner kostnadsfritt och finns för både iOS och Android

Passar dig som: är hudvårdsnörd eller dig som vill ha ett schysst resultat på kort tid. Det krävs ett intresse för hudvård för att lägga så pass mycket pengar.

Kuriosa: Ryktet går att Foreo görs i samma fabrik som sexleksaksföretaget Lelo. Men jag ser inte det negativa med det? Tvärtom!