Från blond till rosa hår med en släng av bronde

Jag har funderat ett tag på att gå från blond till rosa hår. Idag gjorde jag och min fantastiske frisör Daniel slag i saken.

Jag har inte uppdaterat om mina frisörbesök på ett tag. Men för några månader sedan blev jag bronde*, sedan tillbaka till ljusblond med en mild rosa toning och idag gick vi från blond till rosa med lila skiftningar i.

Jag gav Daniel helt fria händer. Förutom att jag inte vill bli korthårig eller riktigt mörk eftersom jag har endel grått i håret och det blir för jobbigt, fick han göra som han ville.

Han började med att lägga tunna ljusa slingor i botten för att bryta upp det grå. När slingorna hade verkat och han tvättade ut dem gjorde han flera olika toningar. Först en bronde i botten för att ge djup. Efter det målade han på två olika toningar, en rosa och en lila i olika partier. Han vände och vred på håret. Nyanserna heter Perimeter Smokey Amethyst och Top Pink Dream Instamatic Coockout Touch och kommer från Wella.

Spännande! 

Efter fön och klipp kunde jag äntligen se resultatet och jag älskar det! Det känns poppigt, kul och fräscht. Daniel är en riktig konstnär och sjukt begåvad. Nu är det ju bara toningar så färgen sitter ju inte i lika bra som vanliga permanenta färger gör. Men jag lär bli mer flitig med torrschampo och tvätta håret färre gånger närmsta veckorna…

Han klippte inte så mycket utan toppade bara bort det mest slitna. Mitt hår är uppklippt eftersom det blir så tungt och platt annars.

Före och efter. 

Jag hade ju en variant av rosa hår under förra sommaren också. Men då var det mer jordgubbsblond. Jag trivdes väldigt bra i det med.

* Bronde är en färg som ligger mitt emellan blond och brunt – bronde. Tänk mörkblond åt det lite varmare hållet. Den där nyansen som är svår att säga om den är blond eller brun. Superfint! Jag gillar den både som bas för att ge djup åt ett blond hår och för att bryta upp och ge liv med ljus till ett mörkare hår.

Min outfit: linne från Asos, kimono från Dorothy Perkins, halsband från OXXO och solglasögon från Rayban.