Galafrisyr, galamakeup och galaklänning

Oh, onsdagens gala ligger ännu som en glad sjal över axlarna som jag kan svepa in mig i. Så mycket kärlek! Och här kommer min galamakeup, frisyr, och outfit.

Min outfit

Jag ville inte köpa någon ny klänning då jag får barn om några veckor. Att lägga pengar på en ny gravidklänning som jag kan använda en gång kändes varken bra för miljön eller plånbok. Så jag fick låna en från härliga Krizz Norman (ja, hon som tidigare bloggade på Daisy Beauty och idag är på Lyko). En ljuvligt rostfärgad klänning från Asos. En perfekt galaklänning för gravida!

Den kompletterades med stora guldfärgade örhängen från Ignells som jag också är väldigt förtjust i. På fötterna hade jag ballerinaskor från Din Sko som jag köpte i all hast i måndags. Högklackat i kombination med yrsel, foglossning och sammandragningar kändes som en mindre smart idé. Handväskan är en gammal favorit från YSL.

Jag hade tänkt ha stödstrumpor under. Yes! Det är sånt en får ha på gala när en är höggravid. Jag drog på dem (tog typ fem minuter) men strax innan jag skulle bege mig och tog en sista koll i spegeln ser jag att det är en slits på klänningen där fram. Jag höll på att åka på lyxig gala med synliga stödstrumpor!! Jag fick slita av dem och leta reda på ett par strumpbyxor för gravida. Phu! Du anar inte hur stressigt det blev plötsligt…

Min galafrisyr

Redan på förmiddagen åkte jag till min frisör Daniel på salongen The Venue för att fixa håret. Han är så gullig. Han började skicka förslag på frisyrer till mig för flera veckor sedan. Långt innan jag ens visste vilken klänning jag skulle ha. Snacka om engagerad i sina kunder!

Daniel gjorde en snabb rotfärgning för att få lite mörkare skuggor där fram där jag snabbt får grått hår. Han la också en toning i håret för att göra färgen riktigt fräsch.

Det blev en lös, lyxig knut som galafrisyr. Han började med att locka håret och tupera det innan han fäste knuten med nålar. Jag har oftast utsläppta lockar till fest så det kändes riktigt lyxigt med uppsatt.

Min galafrisyr snett bakifrån
Min galafrisyr

Min galamakeup

Min galamakeup
Så här blev min galamakeup. Jag tyckte att det blev fint att kombinera en kall lila färg till den varma rostorangea klänningen.
Produkter till galamakeup
Alla produkter jag använde till min galamakeup. Utom en.

Bas

Jag grundade med en ny primer från Rodial – Soft Focus Glow Drops som kan användas både som serum och primer. I mitt fall som primer. Den gav superfint glow till huden! Och du behöver väldigt lite. Jag tycker också att makeupen satt bra under kvällen.

Efter primer använde jag en av mina favoriter när det kommer till foundation – CC+ från It Cosmetics. Den täcker fint, är lätt att applicera och sitter bra.

Den kompletterades med concealer – Diamond Concealer, även den från Rodial. Det är en krämig concealer med fin täckning. Jag applicerade den under ögonen, vid näsvingarna och på nästippen där jag lätt blir Rudolf-röd.

Basen fäste jag med löspuder – Ininity Filter Loose Setting Powder från Linda Hallberg. Det här är ett av de bästa pudren jag har testat. Och då har jag testat rätt många… Det är finfördelat och ger en blur-effekt till huden, fixerar basen riktigt bra, tar bort glans utan att ta bort all lyster.

Jag körde lite contouring med en gammal produkt från MAC Cosmetics – Sculpt & Shape Powder. Och adderade lite lätt bronspuder från samma märke – Mineralize Skinfinish Natural som är ett puder i flera olika nyanser med lätt pärlemolyster i.

Rouget är från Make Up Store och heter A touch of peach. Jag som är ett fan av det mesta som är persikorosa trivs i det här.

Primer och fuktspray till galamakeup
Produkter till galamakeup

Ögonen

Ögonbrynen blev tätare med hjälp av den klassiska brynpennan Brow Wiz från Anastasia och Glossiers storsäljare Boy Brow som pomada. Nu har jag tyvärr bara den i transparent. Det hade varit roligt att se effekten av en färgad brynpomada. Men jag älskar att brynen blir fluffigare av Boy Bow men ändå fortsätter vara mjuka.

Jag grundade ögonlocken med en fet svart, krämig ögonpenna från UNE. UNE säljs inte längre men det finns motsvarande från andra märken. Jag tycker att det fungerar som en riktigt bra färgad ögonprimer.

Jag satsade på lila ögonskuggor. Paletten Mini lila palette från Natasha Denona är en ny minipalett som jag tycker väldigt mycket om. Bra pigment och fina färgval. Jag kombinerade den med den lila färgen Moonwake från paletten Enchanted Secrets från Linda Hallberg. Den här paletten har jag använt mycket! Den ger väldigt fin lyster. Jag använde Moonwake med fuktad pensel för att få den ännu mer metallic.

På övre fransraden har jag en eyeliner från TIGI. Längs med vattenlinjen på undre fransraden har jag splirrans nya Inliner Kajal från IsaDora som var en riktig höjdare! Den var väldigt lätt att få på plats och satt hela kvällen. Valet på mascara föll på Worth the hype från Nyxe, som ger både volym och längd.

Min galamakeup fick gå i lila toner på ögonen och persika på läppar och kinder.

Läppar

Jag grundade med en persikofärgad läppenna från IsaDora. Jag är ett fan av deras läppennor. Tyvärr hittar jag den inte nu så den saknas på bild. Men det finns ett gäng bra toner. Ovanpå la jag glanset Spiced Peach från Jane Iredales vårkollektion. En stor favorit!

Det sista

Jag avslutade med highlightern Fancy Pink Diamond från Too Faced och applicerade den på kindbenen, amorbågen och lite på näsan. Superfin lyster!

Jag avslutade allt med ansiktssprayet Glow Mist från Linda Hallberg för att fixera makeupen, ge lyster och undvika kakighet.

Här kan du läsa om min upplevelse av kvällen.