ghd Oracle – ett nytt lockvertyg med variation

ghd Oracle är ett nytt verktyg från ghd som ska kunna ge en mängd olika slags lockar på ett helt nytt sätt. Jag har testat den.

Jag erkänner. Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att locka håret. Jag har mycket hår, det tar lång tid, det är tjatigt och jag får ont i armarna. Men! Jag ÄLSKAR när håret är fixat. Hela jag känner mig mer fixad då. Så jag är alltid på jakt efter verktyg som gör proceduren med mitt hår så enkel som möjligt. En favorit kom från Dyson i vintras. Nu har jag testat ghd Oracle.

Elin Fagerberg testar ghd Oracle. Håret får mycket volym
Volym! Jag älskar volym

ghd Oracle

Oracle är en locktång som du bara drar håret igenom. Du behöver inte snurra upp det eller krångla. Istället fäster du en slinga mellan två plattor, vrider verktyget lite lätt och drar ut det. Vips så har du en lock. Eller en våg. Allt är beroende av hur du vinklar ghd Oracle.

Håret glider genom något ghd kallar för “Curl-zone-teknik”. Det är en u-formad cylinder som har fyra olika keramiska plattor. Tänk som plattorna i en mini-plattång. På så sätt kan det bli extremt lockigt som med smala plattor, eller mer mjuka vågor.

På kanten av verktyget, där håret glider ut, finns det ett nedkylningssystem. Det gör att locken fixeras bättre. Det gör också att du kan ha Oracle närmare hårbotten utan att bränna dig. Jag kände mig också mindre nojig med händerna än med många andra locktänger.

Låter det krångligt? Njae, kanske lite. Det är inte krångligt när du väl har fått till tekniken. Men kan vara lite svårt att förklara i en text. Därför säljs inte Oracle på nätet utan enbart hos frisörer. Du behöver nämligen en genomgång i samband med köpet.

ghd Oracle har en U-form inuti
ghd Oracle har en U-form inuti

Trög elev…

Under förra veckan fick jag testa Oracle hos ghds utbildare Antoine Astor. Vi kan välj börja med att säga att han förutom att vara väldigt trevlig har ett otroligt tålamod med ganska dåliga elever…

Han tipsade bland annat om att dela in håret i antingen sektioner på sidorna eller vågrätt och sedan börja framifrån och bak. Jag skulle hålla ghd Oracle sned nedåt i 45 graders vinkel för att få till det rätt och sedan dra verktyget längs med håret, släppa lite lätt på vinklingarna i slutet och vips så kom det en lock. Det var lite krångligt i början men så fort det började sätta sig i muskelminnet var det bara kul. Nu ska jag öva för att få till det så där enkelt så att jag kan göra det med två barn bredvid utan att svära högt. Jag vill lära mig att göra snygga glansiga vågor också!

Efteråt kammade Antoine igenom mitt hår med händerna. Sedan tog han serum i hela längderna med början vid topparna och arbetade sig uppåt. Glansspray kom som ett litet moln ovanför och till sist fick håret en dust hårspray. Jag blev så nöjd!

Mitt hår bakifrån med busiga lockar

Största skillnaden på ghd Oracle och ghds ordinarie locktång ska vara variationen och enkelheten. Jag har stora förhoppningar om Oracle. Den känns bra.

Priset ligger på Ca. 2 399kr och för en tång. Än så länge säljs den bara på tre salonger men den ska ut bredare i höst. Men den kommer som sagt bara att säljas på salong.

Nyfiken på hur det ser ut när håret glider igenom tången? Spana in min Instagram – @elinfagerberg