Gilda Liljeblad hudvårdsprodukter

Gilda Cosmetics blir Gilda Liljeblad

Gilda Liljeblad är grundare till hudterapeutskolan Gildaskolan. Hon har också sen länge haft sitt eget hudvårdsmärke – Gilda Cosmetics. Nu har hela varumärket gjorts om och fått ett rejält och välbehövligt ansiktslyft.

Jag studerade till hudterapeut och spaterapeut på Gildaskolan i början av 00-talet. Det var första gången jag kom i kontakt med Gilda Cosmetics. Jag fick snabbt några favoritprodukter, speciellt rengöringsoljan. Men produkterna var också anpassade för att de som studerar till hudterapeuter ska kunna arbeta med dem, med andra ord, mindre avancerade än de du kan välja som färdig hudterapeut. Med det sagt vet jag att flera salonger har använt märket genom åren och varit väldigt nöjda.

Genom åren har Gilda Cosmetics blivit mer avancerade om jag har förstått saken rätt och nu har de gjort om hela konceptet till Gilda Liljeblad.

Gilda Liljeblad Nourishing Cream
Burk med pump! Älskar förpackningen

Gilda Liljeblad – sex olika steg

Produkterna ska bygga på tre ben – AHA-syror, A-vitamin och mikroinkapsling. De två förstnämnda är välbeprövade ingredienser som du säkert har hört om många gånger och mikroinkapsling är en teknologi som gör att ingredienserna är inkapslade för att sedan frisättas pö om pö till huden. Mikroinkapslingen gör också att de aktiva ingredienserna håller bättre i förpackningen och förblir aktiva, alltså gör någon skillnad på huden mer än att vara smörjande.

Det finns sex olika steg i Gilda Liljeblad

Cleanse & Remove – med oljerengöring (min gamla favorit i ny kostym) och en micellär rengöring

Hydrate & Prepare – tre olika ansiktsvatten

Boost & Infuse – fyra olika serum.

Give Special Care – ögonkräm. Endast en vilken kanske är lite snålt.

Provide & Protect – fyra olika ansiktskrämer.

Treat & Improve – fyra olika ansiktsmasker, varav en med AHA och en med peeling.

Gilda Liljeblad hudvårdsprodukter

Jag gillar upplägget att dela in produkterna i olika steg istället för olika hudtyper. Huden förändras ständigt och att skräddarsy hudvård är ett bra knep för en bättre hud. För att ta ett exempel kan någon med torr hud vilja ha ett serum mot pigmentfläckar och en kräm anpassad för torr hud. Det är ett mer modernt tänk än tidigare.

Jag gillar också designen. Supersnygg, stilren och unisex. Ett av serumen heter Healty Ageing Serum. Jag älskar namnet! Det är otroligt mycket bättre än anti age. Vi vill väl alla åldras men gärna snyggt?

Ett av mina starkaste minnen från personen Gilda Liljeblad är från den dagen jag och mina klasskompisar tog examen och blev splirrans färska hudterapeuter. Gilda själv var på plats och hon sa att vi hade studerat färdigt på skolan men vi skulle inte tro att vi var färdiga hudterapeuter för det. Vi behövde hela tiden lära oss mer och öva. Då tyckte jag att hon var en glädjedödare. Jag hade ju lärt mig massor, låt mig njuta! Men nu förstår jag och visst hade hon rätt.

Priserna ligger mellan 299-799 kr.