Häng och hotell i Linköping – ett kort men roligt besök

Förra veckan åkte jag neråt från Stockholm och min vän Cissi uppåt från Växjö och möttes ungefär halvvägs för att umgås intensivt och sova på hotell i Linköping. Vi försöker göra det då och då, ses i någon annan stad och bara umgås så där rejält som en aldrig hinner som småbarnsmamma annars.

Vi hade rätt kort tid på oss den här gången. Mitt tåg skulle rulla in strax efter sju och sedan skulle vi åka tillbaka runt fyra dagen efter. Men det var kaos på T-centralen i Stockholm på grund av något växelfel (finns det någon som inte har upplevt försening på grund av växelfel?) och mitt tåg var hela två timmar och tjugo minuter försenat. Jag blev tvungen att göra i ordning mig på tåget. Jag fick tvätta av mig på tågtoaletten medan tåget krängde och bredde sedan ut allt mitt smink på det fyrmannabord jag satt själv vid. Känn dig som hemma..

När jag kom fram tog jag direkt en taxi till restaurang Aioli där vi faktiskt åt sist vi var i Linköping också. Tyvärr hade maten försämrats sedan dess. Det var rätt smaklöst och trist och Cissis pannacotta var som tuggummi. Men att sitta på uteserveringen och dricka vin med sin bästa vän var däremot alldeles underbart.

Efter middagen var vi så trötta att vi promenerade bort till hotellet direkt. Den här gången sov vi på nyrenoverade Quality Hotell Ekoxen. Det luktade till och med nytt! Superfräscht rum och en snygg loungedel i lobbyn. Hade jag varit piggare hade jag definitivt velat sitta där en stund och dricka vin.

Vi sov på Ekoxen hotell i LinköpingQuality hotell i Linköping.

Dagen efter njöt vi av en dignande hotellfrukost och satte oss utomhus och mumsade i oss den. Du vet när solen skiner, fåglarna kvittrar och du sitter i lugn och ro med en av dem som känner dig bäst och äter vattenmelon. Livskvalité!

Frukost på ekoxen hotell i Linköping

När vi checkat ut från Ekoxen promenerade vi runt på stan och tog en långlunch på restaurang Cioccolata vid stora torget. God och fräsch mat! Vi satt där länge i solen och plötsligt var det dags att åka hem igen. Kort men intensivt och superkul!

Oj vad jag behöver de här små glimtarna av intensivt socialt umgänge med Cissi. De är guld värda! Vi försöker få till det minst en gång per termin. Sist var vi på spa i Uppsala.

Vad gör du för att tanka energi?