Mitt besök på Selma City Spa i Uppsala

Mitt i centrala Uppsala ligger nyöppnade Selma City Spa. För en vecka sedan besökte jag anläggningen.

Jag sveps med av lugnet. Ljudet av avkopplande musik och porlande vatten hjälper min andning att sjunka från stress till avkoppling. Från vilstolen dras min blick snabbt upp mot takets blå ljusspel, som ett vaggande vatten som är svårt att slita ögonen från. Selma City Spa finns sedan tidigare i Stockholm och i september 2016 slog de även upp sina portar på Clarion Hotel Gillet i Uppsala. Jag får betydligt mer känsla av spa här än Selma City Spa i Stockholm.  Inredningen är varm, ombonad och modern med dova toner och gröna växter. I mitten av lokalen tronar två vackra jacuzzis och längs med en vägg finns en bastu med glasvägg ut mot loungedelen. Det är kompakt och väldigt snyggt precis som behandlingsmenyn.

selma-city-spa-uppsala-elinfagerberg-se

Än så länge finns det inte en lång rad med behandlingar men ett antal väl utvalda och bra sådana. Det finns två behandlingsrum och spachefen Susanne berättar att ett tredje är på väg. De har testat sig fram för att avgöra vilka behandlingar som är mest eftertraktade och behovet efter ett tredje rum kom fort. Tanken är att man ska kunna komma till Selma City Spa för en quick fix på lunchen, en aw med vänner eller njuta en längre stund med övernattning. Jag är här för en övernattning och tänker hinna med så mycket jag kan på en eftermiddag och kväll. Läget mitt i stan gör anläggningen minst sagt tillgänglig. Det tog under 10 min att promenera hit från Centralen.

Efter ett dopp i jacuzzin är det dags för min behandling. Jag har bokat in en body scrub med efterföljande massage. Behandlingen börjar med att min terapeut låter mig välja mellan fyra olika dofter till kroppsskrubben. Jag valde shaping med doft av mimosablomma och mandel. Mums! Terapeuten börjar med att skrubba och massera mina fötter och jag är redan såld. Hon skrubbar sedan hela mig med jämna tag innan jag får skölja av mig i duschen för att återigen lägga mig ner på behandlingssängen och få njuta av en massage. Hon tar i rejält och det känns att jag har spänningar i nacke och axlar. Det är snäppet för hårt för mig men för dig med mer muskler passar det förmodligen perfekt. Huden blir ren, mjuk och väldoftande av behandlingen och musklerna börjar så smått slappna av, axlarna sjunker ner. Det enda negativa var att terapeuten avbröt massagen på magen för att börja prata om mina bristningar efter graviditeten. Jag vill helst slippa tänka på dem när jag visar upp mig halvnäck. Men förutom det var det en väldigt bra behandling.

Selma-City-Spa-elin-fagerberg

Efter behandlingen kopplar jag av i en vilstol med färsk frukt och vatten. Jag är nära att somna. Jag besökte Selma City Spa en måndag eftermiddag då det var rätt lite folk. På helgerna är det mer mingel för dig som är ute efter det.

En trappa ner från Selma City Spa ligger Marcus Samuelssons restaurang Kitchen & Table. Smakinfluenserna sägs komma från Manhattans smältdegel och det är en beskrivning som stämmer bra. På menyn hittar jag influenser från Asien, Europa, Centralamerika och Sydamerika. Trots att det är en måndagskväll är restaurangen nästan full och atmosfären är livlig, avspänd och glad. Jag väljer en rätt med svartbön- och majsfritters, rotsaker, grillad majs och avokadodipp. Maten imponerar med spännande smaker och kombinationer. Magen blir ännu nöjdare av en dessert bestående av blåbärs- och rabarberpaj med kokos- och romsorbet. Så.jäkla.god.

Middagen får avrunda en lyxig dag med nya upptäckter. Selma City Spa är ett guldkorn väl värd ett besök. Det är ingen stor spaanläggning så som Tylösand eller Yasuragi. Men det den inte har i storlek kompenserar den i charm. Om du bor i Uppsala med omnejd och ska gifta dig under 2017 kan du nog förvänta dig att få din möhippa här om du har tur. Själv tycker jag absolut att det var värt resan från Stockholm.

Tips! Boka hörnsviten på hotellet för att få ha spaet 10 m bort. Här bodde jag under mitt besök och det var fantastiskt! Förutom närheten till badet kan du njuta av ett stort vardagsrum, stor säng, kaffemaskin och ett jacuzzibadkar på rummet.