Skönhetssnack med Hildes Closet

Skönhetsbloggaren Hilde från Hildescloset.se blev intresserad av skönhet redan i förskoleåldern. Då gömde hon undan sina sminkprylar i en låda i hennes rum för att ingen verkade uppskatta hennes att se en sexåring i full krigsmålning som Hilde själv beskriver det. Hilde bestämde sig tidigt för att bli frisör och i slutet av tonåren hade hon sitt Svennebrev, den norska motsvarigheten för Gesällbrev. I mitten av 90-talet utbildade hon sig till nagelteknolog och efter det har hon tagit flera mindre kurser inom mode, frisyrer, färgteknik och annat roligt inom skönhet. 2012 startade hon Hildes Closet. Klart att vi ska prata skönhet!

Fakta om Hilde

Namn: Hilde Karlsson

Ålder: 42 år

Bor: Ed i Dalsland

Jobbar som: HR-manager

Bloggar på: www.hildescloset.se men flyttar snart till www.daisybeauty.com

 

Hur tolkar du vårens makeuptrender?

Jag får allt lite 80-tals vibbar av vårens makeuptrender. Blått är hetare än på länge, och det ska vara mycket glow vilket jag gillar. Själv är jag inte så upptagen av att följa trender då jag lever efter att regler är till för att brytas när det gäller smink. Viktigast för mig är att ha kul med färg, och jag struntar fullständigt i om fokus ska ligga på ögonen eller läpparna. Varför inte på båda ställena samtidigt? More is more är min vals. Ett önskemål är att pudelhåret hade återuppstått på samma gång då 80-talet helt klart var mitt årtionde.

Vilken “skönhetsregel” bryter du oftast? 

  • Jag klämmer pormaskar utan att ha papper kring naglarna.
  • Jag borstar håret i vått tillstånd och riktigt njuter när det river till lite.
  • Jag filar aldrig naglarna åt ett håll.

Vilka skönhetsprodukter tycker du är hetast just nu?

Rengöringsolja/balm, exfolierande leave on produkter och ansiktsolja känns det som att många använder och tycker om just nu. Det lanseras nya oljor och skrivs om syrabaserade toners som aldrig förr. När det gäller smink har kuddprodukter och makeupsvampar fått en rejäl skjuts, och jag väntar i spänning på Lancomes blush i samma format. Highlighters som syns från rymden, och en blå ögonprodukt verkar vara ett måste.

Hildes Closet framför datornHilde från Hildes Closet

Finns det någon skönhetsprodukt du har blivit besviken på?

Absolut, men livet är för kort för dålig hudvård så jag slutar bara att använda produkten i fall jag inte tycker att den håller måttet. Den senaste besvikelsen var PIXI Glow Tonic som gav mig en rejäl pormaskodling. Varför vet jag inte, men jag antar att den inte passar min hy då alla andra verkar älska den. Jag har en tacksam hy som reagerar positivt på det mesta jag testar som tur är.

Hur ser din dagliga hudvårdsrutin ut?

Just nu testar jag Darphin som är ren njutning av både konsistenser och dofter. Det känns som ett SPA i mitt badrum två gånger om dagen och det får mig att slappna av i en stressig vardag.

Morgon

Rengöring: Darphin Refreshing Cleansing milk

Toner: Darphin Refreshing Toner

Serum: Darphin Predermine Firming Wrinkle Repair serum

Ögonserum: Darphin Dark Circles Relief and De-puffing Eye serum vid behov

Ögonkräm: REN Skincare Instant Brightening Beauty Shot Eye Lift

Dagkräm: Darphin Skin Mat Matifying Fluid

Solskydd: Varierar då jag testar solskydd för bloggens räkning denna våren.

Kväll:

Rengöring 1: Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing oil

Rengöring 2: Darphin Refreshing Cleansing milk

Toner: Darphin Refreshing Toner

Exfoliering: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA liquid vid behov

Serum: Darphin Predermine Firming Wrinkle Repair serum

Olja: Darphin Tangerine Organic Aromatic care

Nattkräm: Darphin Predermine Anti-Wrinkle Densifying Cream – Normal Skin

Ögonserum: Verso Super Eye serum

Ögonkräm: Darphin Wrinkle Corrective Eye Contour cream

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vilka skönhetsprodukter brukar du ha med dig i handväskan? 

Förutom dagens läppstift har jag alltid en necessär i handväskan innehållande, By Terry Hyaluronic hydra powder, en svart kajal, Sensai Total Finish puder, en liten parfym från The Body Shop, By Terry Light Expert click brush foundation, concealer, blotting paper, lipgloss, lipliner och puderborste. Sen finns det alltid tvättlappar i någon form.

 

Hildes bästa skönhetsknep

  • Använd hudvård anpassad din hy och självklart SPF året runt. Utan SPF är det ganska menlöst att lägga pengar på hudvården.
  • Gillar du att använda smink? Strunta i sminkpolisen och gör vad du tycker blir snyggt. Smink ska vara kul, ingen tråkig lagtext.