Smörj dig på Hornhuset – Apotek Hjärtat erbjuder solkräm

Nu ska vi kräma in oss på Hornhuset! Brukar du spontana ut på aw efter jobbet eller sätter dig i solen på lunchen utan att ha skyddat dig med någon skyddande solprodukt innan? Det är du långt ifrån ensam om. Apotek Hjärtat gör i juli ett samarbete med restaurangen Barrio i Hornhuset vid Hornstull i Stockholm. Där kommer de under månaden framåt servera solkräm på fat. Smart! Hornhuset är ett av mina favoritställen i Stockholm vilket jag tycker är extra roligt. Barrio är deras färgglada takbar.

Enligt Apotek Hjärtat använder endast 4 av 10 solskydd när de befinner sig i solen. Många verkar glömma bort att de utsätts för sol när de hänger på uteserveringar, äter glass i parken eller promenerar med hunden. Mitt bästa tips är ha för vana att smörja in sig med solkräm varje morgon och sedan återapplicera under dagen med ett mist som fungerar över makeup.

apolosophy på hornhuset

Med det sagt gillar jag Apotek Hjärtats idé. Solkräm behöver märkligt nog uppmärksammas ännu mer eftersom alla ännu inte smörjer in sig och ännu färre återapplicerar under dagen.

“Vi är bra på att skydda oss mot UV-strålning när vi solar och badar. Men vi ser att man vid andra tillfällen missar att smörja in sig trots att man sitter i solen flera timmar. Uteserveringar är ett bra exempel där många passar på att sitta ute längre stunder när det äntligen bjuds på fint väder. Jag hoppas att vår solskyddstapp kan uppmuntra fler att tänka ”varannan solskydd” i sommar, “säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

Solkrämen som erbjuds på Hornhuset är Apotek Hjärtats egna märke Apolosophy Solkräm SPF 20 (jag hade hoppats på 30!) och erbjuds helt kostnadsfritt i baren. Jag hoppas att fler uteserveringar följer efter för det här är en sjukt smart idé.

Snabba tips

Ca 30ml kräm går det åt till hela kroppen vid en insmörjning.

Du bör även återapplicera varannan timme eftersom solskyddet försvinner av svett, sand, om du lutar dig mot en stol med bar rygg, torkar av dig med en handduk och liknande.

Glöm inte att smörja in öron, dekolletage, händer och nacke! Be någon snygg flirt på uteserveringen smörja in din nacke om du inte når ;).

Solkräm på fat på hornhuset

En av årets finaste nyheter för återapplicering är Vichys Idéal Soleil Fresh Face Mist SPF 50 som skyddar huden, fixerar makeup och är mattande. Kärlek! Jag tror tyvärr att den bara kommer säljas på Åhléns City och att den redan är restad på grund av sjukt populär. Men håll ögonen öppna!