Höstens hårtrender 2017 och senaste lanseringen från ghd

När jag besökte min frisör Daniel Phu Huynh sist så frågade jag ut honom om höstens hårtrender.

Texturer

I höst kommer vi se hår med olika texturer i samma frisyr med till exempel ofixat eller ruffsigt hår i ett parti och glansigt välkammat i nästa parti. Spännande tycker jag!

Hårfärger

Matta nyanser kommer stort. Vi kommer se starka lila toner, persika, matta grå nyanser som går mot grönt, militärgrönt och industrigrått. En blandning av urban grå ton och organisk grön. Inspirationen kommer från de jordiga färger du kan se från ett flygplan. Det här känns urbant och kul tycker jag. Pastellnyanserna har vi ju sett rätt länge nu. Vad tycker du?

Frisyrer

Den långa boben håller i sig lite till. Korta luggar och grafiska former är också aktuella som höstens hårtrender.

Så nappade jag på någon av höstens hårtrender? Det skulle krävas sjukt mycket för att jag skulle klippa en kort lugg (men gärna en längre). Men vi ändrade lite på färgen då vi övergav det jordgubbsrosa som jag har haft de senaste månaderna till förmån för en riktigt askig beige blond. En djupare variant som känns precis lagom till hösten. Nyansen går mot det grå nästan mot grönt. Perfekt för att gömma mina grå strån.

ghd Contour

Eftersom Daniel även arbetar som utbildare för ghd i Sverige så frågade jag ut honom om ghds senaste tillskott – crepejärnet Contour. Det ska tydligen inte ge samma känsla som våffeljärnet jag använde i slutet av 80-talet i kombination med finaste kalasklänningen utan ge en mjukare känsla och mer modern look. Daniel använder det bland annat för att framhäva vissa partier i håret, ge textur i hela håret eller ge volym vid rötterna.

” Det här verktyget öppnar upp för mer couture styling. ghd har alltid varit för mer blankt och glansigt hår, men den här kan ge mer textur.” förklarade Daniel.

Han hade inte Contour på plats när jag var där så jag har inte testat den. Men jag blir lite sugen att testa för att prova att styla håret riktigt stort.

Både den här flätan och den högst upp är stylade av Daniel Phu Huynh. Jag sa ju att han var duktig… 

Bilder från ghd.