Höstens trender och snyggaste makeup

Hur tolkar du höstens trender? Konst och goth är två starka influenser i höst. Strössla till det med lite glitter och du är hemma.

 

Trender för Basen

Hejdå contouring! Trenden med de utmejslade dragen med skuggor är förbi sedan någon säsong. Men det är först nu den verkligen börjar försvinna. Nu kan vi se fram emot en enkel bas som framhäver en vacker hy med lyster långt ifrån tidigare trender med countoring och strobing. Rouget ska vara lätt och naturligt och framhäva den egna kindfärgen. Passa på att byt ut din foundation till en ljusare nyans nu när sommaren snart är över. Eller blanda din foundation med uppljusande droppar för att få till den perfekta färgen. Hos The Body shop hittar du Shade Adjusting Drops som du smidigt blandar med din foundation. Custom Cover Drops från Cover FX är ett annat smart alternativ om du vill justera färg och täckning.

MAC_AW16_Prabal Gurung.jpgPrabal Gurung aw16

Trender för ögonen

Eyliner, dramatisk eller klassisk. Gärna utsuddad och lite smutsig som om du sovit med den på är en av höstens största trender. En annan trend är att låta eyelinern inspireras av konst och göra den mer modern och grafisk. Flera skönhetsmärken följer trenden och lanserar nya eyeliners i höst. Lancome lanserar Couture Eye Marker, en eyeliner i form av en tuschpenna och bareMinerals har lanserat Lash Domination Ink Liner med en väldigt tunn spets och Använd som bas under skuggan. Glitter i olika former kommer tillbaka stort. Toppa ögonskuggan med det eller lägg det ensamt för en mer elegant look. Applicera glittret under ögonbrynet eller dutta den nedanför ögat. Ett annat tips är att kombinera glittret med sotade ögon för att förhöja den klassiska looken. Fint glitter hittar du bland annat hos MAC och Make Up Store. Ögonmakeupen får gärna vara inspirerad av konst med grafiska linjer eller extrema färger. Våga sticka ut! Låt sommarens färgstarka kulörer lägga kvar i sminkväskan och välj gärna de i toner av neon. Sommarens hetaste färg blå, ligger kvar även i höst. Och visst älskar vi den! Vill du hellre ha något enklare är den typiska vårfärgen persikorosa en hit i höst. Den klär de flesta och ger ögonen en mjuk och feminin inramning. Kombinera den gärna med hudfärgad ögonpenna på vattenlinjen för att ljusa upp ögat. Ögonbrynen ska vara naturliga precis som de senaste säsongerna.

MAC_AW16_Kenzo.jpg Kenzo aw16

MAC_AW16_Charlotte Olympia.jpgCharlotte Olympia aw16

MAC_AW16_Marques Almeida.jpg Marques Almeida aw16

MAC_AW16_Giulietta.jpgGiulietta aw16

 

Trender för läpparna

Mörka läppar som går åt svart eller plommon är höstens största trend. Grunda med svart eyeliner om du inte hittar rätt nyans och fortsätt med ett rött läppstift eller läppglans ovanpå läpparna. Mörka läppar signalerar en stark karaktär och kan snabbt förändra din look från sommar till höst. Lumene har lanserat nya nyanser på sina True Passion Lip Color. Det är en hybridprodukt mellan läppstift och läppglans. Färgen Beautiful Shadows blir perfekt i höst. Är du ute efter en än mörkare nyans hittar du flera fina från Kat von D. Mötorhead är en av dem. En annan trend är röda läppar i en nykysst look. Perfekt för dig som vill köra det enkelt utan penslar och läppenna. Applicera färgen med fingrarna för rätt fisnish. Läppglanset är tillbaka och i höst ser vi ultraglansiga läppar som ger en stor effekt. Applicera det ovanpå läppstift eller låt det stå för sig själv.

MAC_AW16_Zac Posen.jpgZac Posen aw16

MAC_AW16_Ohne Titel.jpgOhne Titel aw16

Penslar och redskap

Bra kvalité på penslar och borstar gör underverk för resultatet på makeupen. I branschen är forskningen intensiv för att ta fram perfekta penslar. En annan trendig pryl är makeupsvampen som har fått ett uppsving efter att ha foundationpenseln var mest populär under flera år. Nu har svamparna olika former för olika funktioner.

Hur uppdaterar du din makeupväska i höst? Är det någon trend du är särskilt sugen på?

 

Fotokredd: Mac Cosmetics som även står bakom de fantastiska sminkningarna.