Hydrating Foundation Stick SPF 25 från bareMinerals

bareMinerals har nyligen lanserat en foundation i stiftform – Hydrating Foundation Stick SPF 25. Jag har testat det.

bareMinerals lovar att Hydrating Foundation Stick bland annat ska förbättra hudens fuktnivå vilket stämmer väl överens med den stora trenden med makeup som inspirerats av hudvård (mer om det kommer).

De lovar också att den ska vara lättviktig, lätt att applicera och inte kännas kakig eller ge ett ojämnt resultat och hålla i hela 12 timmar.

Så här tycker jag om Hydrating Foundation Stick SPF 25

Täckning är åt medium men du kan enkelt bygga upp den om du vill ha mer. Konsistensen är väldigt smidig och den glider lätt på huden. Jag tycker också att den sitter väldigt bra. 12 timmar är kanske att ta i. Men jag är imponerad av hållbarheten.

Jag tycker också att den är supersmidig för resa. Du kan ta med den i handbagaget och slippa en flaska mindre med flytande produkt.

Jag testar hydrating foundation stick
Några enkla streck och sedan duttelidutt med foundationsvamp.

Om den ger ökad fukt känns omöjligt att säga så här tidigt trots att jag har använt den några gånger. Hudens fukthalt kan snabbt ändras beroende hudvård, väder, om du har varit sjuk, druckit för lite vatten eller varit ute för mycket i solen. Det har betydligt större inverkan och hade den gett en dramatisk förändring som jag tycker att ett serum kan ge hade jag nog märkt det. Men om du är torr eller fuktfattig skadar det ju verkligen inte att välja en foundation som är anpassad för din hudtyp.

Hydrating Foundation Stick kan användas både som foundation, concealer och som contour. Jag har bara testat den som foundation och concealer då jag hade behövt ha en eller flera mörkare nyanser för att kunna testa den som en contourprodukt.

Jag gillar att Hydrating Foundation Stick finns i hela 20 nyanser. Det behövs eftersom foundation i fast form är lite mer omständigt att blanda än de i flytande form om du föredrar att blanda flera olika nyanser för att hitta din perfekta.

Bland innehållet finns det bland annat rödalg, skvalen och mineralrikt havsvatten.

Rek.pris är 445 kr/10 g vilket sätter Hydrating Foundation Stick i en högre prisklass.

Nyfiken på fler foundations från bareMinerals? Här kan du läsa om en till.