Test av Barepro Performance Wear Liquid Foundation SPF 20

Barepro Performance Wear Liquid Foundation är bareMinerals senaste tillskott av foundation. Det här är en flytande foundation som utlovar perfekt täckning och 24h hållbarhet med ett matt resultat utan att bli “platt”. Ett flytande alternativ till pudervarianten med samma namn.

För några veckor sedan var jag på ett event med bareMinerals och spanade in Barepro som kommer i en mängd nyanser, hela 30 stycken från ljus till mörk och indelade i varma, kalla och neutrala nyanser. Hurra för omfattningen av färger!

Här ser du Barepros alla mörkare nyanser. Med det sagt tycker jag inte att du ska testa din foundation på armen när du väljer färg, utan på käklinjen och helst i dagsljus. 

Sedan eventet har jag testat Barepro vid ett flertal tillfällen och jag är faktiskt riktigt imponerad. Den ger ett fint resultat och sitter väldigt bra.

Jag tycker inte att den blir helt matt, mer semi-matt, vilket jag ändå föredrar. Jag gillar lyster utan att bli för glansig i t-zonen, det ger en frisk och fräsch look. Om Barepro sitter i 24h vågar jag inte lova, jag tvättar alltid av mitt smink långt tidigare än så vilket jag rekommenderar dig också att göra, men den sitter lätt från morgon till sen kväll så länge du kompletterar med lite puder. Det sägs att hållbarheten är tack vare Barepros ingrediens Mineral Lock som bland annat består av mineralpigment inkapslat i lecitin. Det ska tydligen göra att pigmentet fastnar lättare mellan hudcellerna och därför sitter kvar längre. Smart!

Jag tror att många föredrar en lättare täckning till vardags än vad Barepro ger men personligen gillar jag den här väldigt mycket. Snygg täckning och bra hållbarhet som jag kan smita ut på AW eller event med direkt efter jobbet utan att behöva fixa så mycket. Jag har egentligen rätt jämn hudton och ingen problemhud men jag har en tunn hud och blir snabbt rosig om kinderna och när det är kallt ute får jag en röd näsa…En riktigt jämn hudton gör också att resten av makeupen kommer fram bättre.

På bilden du ser på mig högst upp i inlägget så har jag bara Barepro (ok, jag har fuskat med lite ögonbryn också, ssssh..) och inget puder än. Jag har adderat lite puder efter att jag tog bilden för att få så lång hållbarhet som möjligt. Men du ser vilken fin glow den ger?

Barepro är väldigt dryg, ta en liten dos produkt och bygg upp istället för att tjoffa på för mycket.

Priset är rätt saftigt, 465 kr för 30 ml.

Spana även in min recension av La Roche Posays foundation Toleriane Teint Fluid.

 

Det här är en bra foundation till både vardag och fest som ger ett väldigt fint resultat. Jag gillar den smidiga förpackningen med pump.
Täckning
Lyster
Användarvänlighet
Förpackning
Pris
4.3
Mitt betyg