i am by Swedish haircare

I am by Swedish Haircare – nytt hårtänk

I am by Swedish haircare är ett hårvårdsmärke skapat av frisören Henrik Artdeson. Hans resa började redan som sjuttonåring då han tävlade inom frisöryrket. Sedan dess har han bland annat arbetat mycket som utbildare och för ett tag sedan lanserade han sitt varumärke – i am by Swedish haircare.

Artdesons filosofi är att göra så hållbara produkter som möjligt och att inget ska finnas i produkterna som inte fyller en funktion. Förpackningarna är dessutom helt tillverkade av återvunnen plast. De är också framtagna för att passa även dem med funktionshinder som till exempel kan göra det svårare att få upp tröga fliplock. Alla produkterna har en mjuk och lätt doft som inte tar över.

Så, nu till produkterna, som alla är veganvänliga och tillverkade i Stockholm.

Alla produkterna ur i am by Swedish hair care

I am by Swedish haircare – 5 produkter

I am Cleanser

Artdeson har valt att kalla schampot för cleanser och det tycker jag att han gör rätt i. Jag förknippar det direkt med ansiktsrengöring och att det ska vara mer skonsamt än ett vanligt schampo. Smart!

Det här schampot känns milt och ska stärka hårstrået. Det innehåller bland annat extrakt från grön ärta och bommulsfröolja som ska göra håret mer fylligt och smidigt.

Det är utan parabener och sulfater. Personligen har jag inget emot parabener då jag tycker att det är ett bra konserveringsmedel. Sulfater är jag tudelad till. Det ska ju inte vara bra för håret. Men ofta upplever jag att min hårbotten blir sämre utan sulfater, trots att jag testar det en längre tid och vänjer av hårbotten.

Med I am by Swedish haircares Cleanser tycker jag inte att hårbotten blir speciellt mycket sämre. Håret då? Mitt hår ÄLSKAR det här schampot! Första gången blev jag förvånad att håret var så pass galet mjukt efteråt. Det här blev en ny favorit för mitt hår!

Ca. 259 kr/250 ml.

I am volume conditioner och treatment conditioner

I am by Swedish Haircare har två olika balsam. Båda är leave-in och då pratar vi inte en tunn spray utan konsistensen känns som ett vanligt balsam. Det känns konstigt att inte skölja ur det första gången men jag lyckades hålla mig. Duschen gick nästan för snabbt.

Det räcker med en liten klick och du ska jobba in produkten i håret.

Det ena balsamet ger volym och det andra är mer vårdande.

Jag har bara hunnit testa det som är vårdande – I am treatment conditioner. Det är anpassat för torrt och frissigt hår och jag tycker att det fungerar super. Jag trodde att håret skulle bli antingen väldigt tungt eller att det inte skulle räcka till mitt torra hår. Leave-in-produkter har ju en tendens att vara lätta och inte alltid tillräckliga. Men jag hade fel. Håret blev mer fylligt och mjukt.

Ca. 259 kr/200 ml

I am structure spray

Ett strukturgivande spray som ger volym och fyller ut håret. Det funkar att använda både på fuktigt och torrt hår. Jag har inte hunnit testa den tillräckligt mycket för att uttala mig om vad jag tycker. Men det känns lovande.

Ca. 259 kr/150 ml.

I am Structure Gum

Ett gummigel som används för att forma håret och skapa frisyr. Går att användas både i fuktigt och torrt hår. Perfekt för dig med kortare hår som vill forma det.

Ca. 259 kr/100 ml.

I am hairoil

En hårolja för torrt och frissigt hår med macadamianötsolja och solrosfröolja. Det är inga silikoner i den här och du kan blanda det med andra produkter för att göra dem mer mjukgörande.

Den här oljan tycker jag är super! Den är enkel att dosera med pumpen och mitt torra hår blir mjukt och följsamt. Ett riktigt bra komplement till stylingprodukter med andra funktioner.

Har du testat dem?

Lästips

Mina tips för slitet hår