I min sminkväska och necessär – favoriter från semestern

Jag hade med mig en hel del härliga produkter till Lanzarote. Min sminkväska och necessär var fulla av både favoriter sedan tidigare och nya produkter att testa. Bäst gillade jag de i små och smarta förpackningar, enkla att ta med sig.

I min sminkväska…

Min sminkväska på resa

…fanns bland annat.

Från vänster:

Ögonskuggspaletten Masterpiece Nude Palette i nyansen Cappuccino Nudes från Max Factor – en väldigt välanvänd och användbar ögonskuggspalett som jag ofta har med mig när jag reser. Den är lätt och smidig och innehåller alla basnyanser jag behöver. Liknande bra paletter hittar du bland annat hos Lumene.

Pudret Balancing Act från Pur Minerals – även det här är gammal favorit för mig som börjar sjunga på sista visan. Ett väldigt finkornigt puder som mattar utan att bli kakigt. Har en lätt och smidig förpackning som är super i sminkväska och handväska.

Cyber Shadow i nyansen Jelly från Make up Store – som ett komplement till basskuggorna i paletten när jag vill poppa till det med lite somriga toner.

Ögonskuggan Artist Colour Eye Shadow i nr. 103 från Emite – en lite större förpackning som egentligen bäst lämpar sig att ha hemma eller på jobbuppdrag när jag sminkar. Men den är så galet snygg och pigmentrik så den fick åka med på resan ändå.

Flytande läppstiftet Celeste Matte Liquid Lipstick i nyansen Pink Punsch från Kiss New York Professional – ja du ser ju färgen och resultatet blir lite som sammet.

Bronspudret Creme Bronzer i nyansen Light Gold från Max Factor – ett bronspuder i liten förpackning med en färg som är rätt ljus och ger lyster utan glitter. Full pott för mig alltså. Jag behöver inte ha de dunderstora förpackningarna ens hemma, jag hinner aldrig använda upp dem och den här lite ljusare färgen är super på min bleka hud.

Primern Infallible Anti Redness Primer från L´Oréal Paris – en splirrans ny primer som jag fick nys på under Daisy Beauty Expo. Den kommer i flera varianter och just den här ska neutralisera rött. Jag blir lätt rätt röd om nosen och min tunna hud på kinderna blossar lätt. Jag har inte hunnit testa den här så mycket än. Men än så länge känns den lovande. Och stort plus för den lilla och smidiga förpackningen.

Brynpomadan Ka-Brow i nr. 2 från Benefit – en klassiker när det kommer till brynprodukter. Pomadan har en väldigt fin färg och ger ett bra resultat. Jag tycker också att den håller brynen på plats. Penseln som ingår är dock inte hundra.

Concealerstiftet Matchmaster Concealer från MAC – en krämig concealer vars täckning du kan bygga upp och därför passar för flera olika användningsområden.

Bryngelén Perfect Eyebrows från IDUN – en ny brynprodukt från IDUN som jag precis som primern här ovan upptäckte på Daisy Beauty Expo. Den innehåller fiber och ger därför mer volym till brynen vilket jag verkligen gillar. Däremot tycker jag att det kommer lite för mycket produkt på borsten när jag drar upp den. Men jag ska testa mig fram lite till. Själva borstskaftet är ovanligt långt för att vara en bryngel men den känns ändå stadig och bra i handen.

Ceratet BitchBalm by Lipgloss Bitch – ceratet som min fina bloggkollega Helena har utvecklat ligger ständigt i min sminkväska. Den fyller väl sin funktion utan att bli kladdigt och passar troligtvis typ alla.

Läppstiftet Rouge Pur Cotoure i nr. 51 från Yves Saint Laurent – jag är nog en läppstifttjej ändå. Härligt somrig färg med en skön konsistens.

Eyelinern Fixline Eyeliner Gel i nyeansen Killer Queen från OFRA – jag får erkänna att jag aldrig använde den här under semestern eftersom jag inte hann. Men färgen är ju ljuvlig! Som småbarnsmorsa behöver jag poppa till sminket ibland för att inte se så utschasad ut som jag känner mig. Men jag hade gärna sett eyelinern med bättre täckning!

Läppstift i nyansen Frida från IDUN – återigen ett läppstift och ett väldigt snyggt sådant!

Liquid Lip Cream i nyansen Coral Kiss från IsaDora – och ännu ett läppstift, här i krita. En ganska transparent men väldigt fin färg. Jag gillar verkligen många av IsaDoras produkter men tidigare ikväll blev jag påmind om deras svårigheter att vara schyssta mot sina anställda av underbara Annahita och hennes viktiga blogginlägg och blev rätt off.

Flytande bronzern Watercolor Bronzer från Lumene – en flytande bronzer du kan använda som den är eller om du är blek som jag, för att droppa i din foundation när du vill ha den lite mörkare. För min del i slutet av min semester eller när jag har använt brun-utan-sol.

Ögonskuggan True Gold från bareMinerals – en gammal favoritskugga i lös form som blir vansinnigt snygg när du fuktar den – GULD! Min sminkväska borde alltid ha något i guld. Varför jag inte visar upp den vackra skuggan med öppet lock? Det blåste typ storm när jag fotade och skuggan hade förmodligen hamnat överallt om jag öppnat locket.

Flytande läppstiftet Lip Desire i färgen Peach Pop från IsaDora – ett krämigt läppstift som känns väldigt skönt och har en superfin färg. Det här använde jag nästan varje dag under semestern.

Läppstiftet Color Riche Shine i nr. 111 från L´Oréal Paris – en vansinnigt härlig nyhet som jag blev frälst i. En kopia av YSL Rouge Volupté Shine som är ett av mina favoritstift och YSL ägs också av L´Oréal så det kanske inte var alltför oväntat. Color Riche Shine är ett billigare alternativ som jag tror att jag kommer använda mycket!

Samt en drös pennor för ögon och läppar. Bland annat Avoir Flash och Likeable Mood från Linda Hallberg samt fantastiska Magical Ink Eyeliner från Kiss New York. Magical Ink Eyeliner är en tuschliner som ger rejäl svärta, sitter bra men ändå är enkel att tvätta bort. Perfekt för mig med fransförlängning! Linda Hallbergs pennor är grymma! Om du inte redan har testat dem kan jag rekommendera dig varmt att klicka hem några. Både pennorna från Linda Hallberg och eyelinern från Kiss New York har alla en stående plats i min sminkväska.

I min necessär…

…hade jag bland annat:

Hårmoussen Whipped Creme från Sebastian – en stylingprodukt som funkar både med och utan fön. Ger lätt och luftigt hår som känns mjukt och följsamt. En favorit!

Nattkrämen High Potency Night-a-mince från Origins – en skön och lagom riklig kräm för min blandade hud. Den innehåller bland annat E- och C-vitamin. C-vitamin är ju dock väldigt flyktigt så frågan är hur mycket som finns kvar när produkten är i burk?

Hårinpackningen Color Extra Riche Basic Treatment från Goldwell – har legat så länge i min necessär att den tydligen har utgått och ersatts av en ny uppgaderad variant? Jag har tyvärr inte mer info om det. Den här tidigare varianten är alldeles för klen för mitt rätt torra hår. Jag behöver mer tjofräs i min inpackning.

Allround Balm från Irsa – stort plus för schyssta ingredienser som macadamianötsolja och kokumsmör som dessutom är eko från ett svenskt företag med miljötänk och snygga förpackningar. Minus för att burk alltid blir ohygieniskt. Annars tror jag att vi bara har sett början av Irsa.

Ögonkrämen Stress Positive Eye Lift från Dermalogica – en svalkande och superskön ögonkräm som funkar både morgon och kväll och dessutom kan användas som en ögonmask.

Ansiktspeelingen Microderm Exfoliator från Esse – jag tar alltid med mig en peeling i miniförpackning när jag reser. Den här gången använde jag den aldrig. Men Microderm är mild peeling som ska passa alla hudtyper.

Kroppslotionen Chamomille Body Lotion från Kerstin Florian – jag behövde inte så mycket lotion med mig eftersom jag körde solkräm på dagarna. Men den här lilla godingen fick följa med. Den har väldigt fin doft och en skön formula.

Schampot Volumizing Shampoo från Vision Haircare – en perfekt storlek för resa som funkade fint för både mig och min man.

Torrschampot Dry Shampoo från Colab – smidig förpackning med ljuvlig doft.

Ansiktsrengöringen Silky Concentrate Cleansing Foam från Cliniccare – en av få produkter som jag hade med mig i ordinarie storlek. Den rengör effektivt men fungerar inte på ögonen där den svider som sjutton. Jag föredrar annars produkter som fixar både ansikte och ögon. Till ögonen är det bättre att satsa på en ögonremover från Cliniccare.

Ansiktskrämen Hydr8 Day från Medik8 – en lätt ansiktskräm med högt UV-skydd och skydd mot luftföroreningar. Hade tyvärr fått lite unken doft sedan i somras. Annars är det här en av mina favoritkrämer för ansiktet.

Everyday Tinted Body Lotion från St.Tropez – den här körde jag lite diskret innan jag gick och la mig för att jag inte skulle behöva bländas av mina ben i bikini.

Resehyveln Venus Snap från Gillette – den här borde alla som vill raka sig ha! En liten och smidig hyvel för resa. Perfekt! Den fick stanna i förpackningen eftersom det blåste så hårt när jag fotade och flera produkter åkte i backen.

Serumet Pro Serum Concentrate från SKN-RG – ett serum i oljeform från det veganvänliga ekomärket SKN-RG från England. Innehåller härligheter som nyponfröolja och hampafröolja. Jag får ingen stor wow-känsla men serumet har vunnit flera priser och känns skönt.

Vad har du alltid med dig när du reser? Vad prioriterar du mest, din sminkväska eller din necessär?