Tvätta fransarna! – hur jag rengör min fransförlängning.

Hur rengör du dina fransar? Jag fick den frågan senast igår och eftersom jag har fransförlängning så är det lite petigare att tvätta fransarna.

Vid fransförlängning bör du nämligen inte använda rengöring med olja på fransarna eftersom det löser upp limmet och förlängningen blir förstörd. Många effektiva rengöringar innehåller dock olja. Samtidigt vill du ha något som inte torkar ut och som rengör effektivt, att gnugga är ju inte heller bra för fransarna och inte heller huden kring ögonen.

Jag har testat flera olika varianter. Mousser och geléer med olika grad av svidande. Men så upptäckte jag Cliniccares Lip & Eye Makeup Remover. En produkt som rengör effektivt. Den svider lite, men inget jag tycker är något problem.

Cliniccare rengöring

Jag sprayar den flytande rengöringen på handen och fångar upp det med en fuktad pensel som jag rengör med. En mjuk borste blir betydligt snällare mot fransarna än att använda fingrarna. Det gör att du inte sliter lika mycket på dem men ändå får dem rena. Du behöver få rengöringen och vatten att rinna lite mellan fransarna för att det ska bli riktigt rent. Cliniccare Lip & Eye Make up Remover fungerar precis lika bra för dig som vill tvätta fransarna effektivt men inte har fransförlängning. Då kan du istället spraya rengöringen på bomull.

Jag kombinerar den med borsten Lash & Brow Pencil Duo 4 från Rapide for Brows som är till för att tvätta fransarna. Den känns mjuk och skön mot hud och fransar. Jag tvättar både fransar, ögonlock och bryn med den.

 

Jag tvätta fransarna med pensel

 

Jag fixar mina fransar hos fantastiska Elisabeth Bexter. Det är hon som skäller på mig att jag behöver vara noggrann med rengöringen. 🙂 Så här såg vi ut tidigare i veckan då jag var där. Det var precis färdigt när bilden togs, det är därför jag ser lite nyvaken och gråtmild ut. Jag somnade flera gånger…