Svenska Idun lanserar snygg hudvård

Det svenska skönhetsföretag Idun Minerals är förmodligen mest känt för sina mineralpuder men det senaste tiden har det hänt mycket hos dem. I våras skrev jag om Idun foundation och concealer som har utökats med betydligt fler färgnyanser än tidigare och nu kommer en till stor nyhet.

Idun lanserar hudvård som består av åtta produkter – rengöringslotion, rengöringsmousse, micellärvatten, ögonkräm, serum, nattkräm och två dagkrämer med olika formulas, en lätt och en riklig. Produkterna är parfymfria, veganvänliga och producerade i Sverige.

” I utvecklingen av hudvården har vi haft samma tanke som för makeupen, dvs att ta fram produkter som även passar väldigt känslig hy. Vi har skapat en hudvårdsserie som är enkel att använda för daglig rengöring, vård och återfuktning av huden. När vi gjort formulan har vi utgått från våra egna och apotekens strikta krav. Många har upptäckt att de kan använda vår makeup trots känslig hy och nu kan vi erbjuda en helhet med både hudvård och makeup”, säger Caroline Thunstedt, produktutvecklare hos Idun Minerals i ett pressmeddelande.

Äppelsyra, Vitamin C, Vitamin E, niacinamid och zink är några av ingredienserna. Ingredienslistan verkar genomtänkt och bra. Jag tycker att produkterna känns rätt enkla, sköna och förmodligen kommer funka för de flesta. Kanske inte för dig som vill ha rejält aktiv anti-age. Men för dig som vill hålla huden i balans utan att det ska bli för krångligt. Alltså den typiske apotekskunden.

Idun lanserar hudvård med siffror för att underlätta hudvårdsrutinen1,2,3 – Idun lanserar pedagogisk hudvård för att underlätta hudvårdsrutinen. 

Jag är väldigt förtjust i förpackningarna som både är snygga och har ett nummer på sig beroende på när i hudvårdsrutinen du ska använda dem. 1 =rengör, 2= extra vård (serum) och 3 = återfuktning. Pedagogiskt och smart!

Idun hudvård lanseras på alla apotekskedjor under oktober. Priserna ligger mellan 199-349 kr. Är det något du är nyfiken på att testa?