Decléor bjöd in till intim lunch med krämer och oljor

Små gula flaskor och drömska dofter. Djupandning och hemmaspa. I veckan bjöd franska Decléor in till en mysig lunch. Vi var åtta stycken bloggare i kategorin skönhet/hälsa/livsstil som samlades runt ett vackert dukat bord med vårtema, intimt och supertrevligt. Under lunchen gick Decléors utbildare i genom märket och berättade om dess bakgrund.

När jag tog min examen som hudterapeut 2003 så var Decléor enormt stort och fanns bland annat på Elisabethskolan. Jag som gick på Gildaskolan hade inte samma relation till märket. Jag har heller aldrig jobbat med det. Men för mig har det alltid betytt spa. Dofterna gör genast att mina tankar flyttar till ett spa någonstans i Provance (åh drömmen!).

Produkter från Decléor

Decléor är ett hudvårdsmärke med fokus på aromaterapi och alla produkterna ska innehålla eteriska oljor. Aromaterapi har en förmåga att påverka huden när du applicerar utspädda eteriska oljor på den men även kropp och sinne då du andas in doftmolekylerna. Eteriska oljor är väldigt kraftfulla och ska inte användas outspädda. De är däremot super i oljor, krämer eller i badvattnet. I hudvård är jag oftast ett stort fan av dem. Decléor grundades 1974 av hudterapeuten Solange Dessimoulie och aromaterapeuten Caroline Colliard. Deras vision var att ta fram ett botaniskt serum med eteriska oljor. 1976 lanserades Aromaessensen Neroli som än idag är en av deras mest ikoniska produkter och den jag förknippar mest med Decléor. Men den har uppdaterats sedan 70-talet och moderniserats.

Det finns åtta aromaessenser, alla med olika botaniska och eteriska oljor anpassade för olika behov. Personligen är jag mest nyfiken på Mandarine som är till för de med de första ålderstecknena och doftar ljuvligt av citrus.

Idag finns Decléor hos 5000 återförsäljare runt om i 30 olika länder varav 200 återförsäljare här i Sverige.

Under lunchen fick vi klämma och känna på några av varumärkets mest välkända produkter. Förutom aromaessenserna blev jag väldigt förtjust i kroppspeelingen 1000 Grain Body Exfoliator med bland annat apelsinskal, ögonkrämen Aroma Lisse Dark Circle & Eye Wrinkle Eraser som går att använda både som vanlig ögonkräm, plumper ovanför makeup och som ögonmask, Nourishing Body Balm som är helt ljuvlig, samt alla night balms.

Night balms från Decléor   Min härliga bloggkollega Krizz är en av väldigt få som ännu bloggar sen jag startade för många år sedan. Här testar hon Decléors Dark Circle & Wrinkle Eraser. 

Det är kul att det finns så många olika typer av hudvårdsmärken. Alla med sin tro och lära. Det finns otroligt många inriktningar och jag tycker att du ska välja det du själv känner dig bekväm med och tror på. Mitt bland alla naturliga ekomärken och resultatsinriktade syramärken finns bland annat Decléor som ett kanske lite bortglömt men härligt aromaterapimärke. Jag gillar att de arbetar så mycket med att vi ska gå ner i varv i vardagen med djupandning med hjälp av aromaessenser och även i samband med att vi gör en skönhetsbehandling och ofta kommer inrusande och behöver varva ner. Livet är stressigt, låt oss andas in lite avkopplande eteriska oljor och pusta ut. 

Har du testat någon av Decléors produkter?