Jag har blivit med lila hår

Jag har fått lila hår! Nej det är inget misstag utan högst medvetet. Och vet du, jag älskar det.

Sist jag var hos min fantastiske frisör Daniel så gav jag honom nästan fria händer. “Men jag vill inte ha kort hår och inte grönt”. Visst, grönt kan vara superfint och det känns som att det kommer bli en trendfärg 2020. Men den blir inte alls lika fin när det tvättas ur som andra nyanser. Så det blev lila. En rosalila blank superfin nyans.

Jag trivs i mitt nya lila hår. Bild framifrån.
Så här ser det ut i lite dovare ljus. Som det ju typ alltid är i november. De andra bilderna är med fotolampa som ger bättre ljussättning.
Elin Fagerberg testar lila hår. Här syns det bakifrån
Jag skulle absolut kunna tänka mig att ha lila hår fler gånger. Jag gillar dessutom att den slår i lilarosa.

Daniel är alltid noga med att fixa min färg under så att den är fin, vilket gör att håret ändå känns väldigt fräscht när toningen ovanpå försvinner. Det känns som en förutsättning för att jag ska vilja testa lite roligare färger. Han använder färger från Lakme. Lite av färgen har redan blekts bort nu några tvättar senare. Men det finns en härlig lila nyans kvar. Bilderna är tagna innan första tvätt.

Vill du färga håret i någon crazy färg? Om du vågar, vilken skulle du välja?

Här färgade jag det i koppar.