Jag pratar med Ida Warg om produkter och skönhet

Ida Warg Beauty släpper flera nyheter – multibalm, torrolja och nya dofter i tvål, duschgele, body lotion och torrschampo. Spännande! Men vad som är än mer fascinerande är framgångssagan märket står för. Jag har pratat med kvinnan bakom namnet – Ida Warg.

Ida Warg är influencern som blev skönhetsentreprenör med märket Ida Warg Beauty. Hennes intresse för skönhet startade då hon började tävlingsdansa som 12-åring. Hon berättar att det på den tiden var brun utan sol, galna frisyrer och glittrigt smink som gällde. Hennes sikte är inställt på att Ida Warg Beauty ska vara känt internationellt om fem år. Men låt oss börja där det startade.

Ida Warg tittar in i kameran och ler. Hon är blond, har en gul polotröja med svart väst ovanpå.

Hur gick tanken från ditt företagande som influencer till Ida Warg Beauty?

Jag har alltid velat göra något eget och har fått många förfrågningar från företag att göra en egen kollektion men aldrig varit intresserad utan ville sätta mitt namn på något eget istället. När Lets Face it kontaktade mig så tog vi ett möte och då visade det sig att vi hade samma vision om ett eget skönhetsmärke och inte bara ett samarbete.  

Vilka utmaningar mötte du i processen när Ida Warg Beauty kom till? 

Den största utmaningen var att få företag intresserade av helt okända produkter. Hade jag inte haft mina kanaler som ett marknadsfönster utåt så hade det nog varit ännu svårare. Jag är så tacksam att H&M trodde på oss och produkterna och valde att ta in dem på alla deras butiker. 

Vilken produkt är du mest stolt över och varför? 

Svåraste frågan man kan fråga mig då jag har såmånga favoriter! Brun utan solen kan jag inte leva utan och hårvården är jag otroligt stolt över den kvalite den håller. Att vi också lyckats skapa 2 olika serier som passar för skandinaviskt hår är jag väldigt nöjd över då jag alltid haft svårt att hitta hårvård som ger volym till mitt platta skandinaviska hår. Jag åker ingenstans utan de produkterna. 

Hur skulle du beskriva filosofin bakom märket?

Vi vill skapa skönhetsprodukter med kvalite, snygg förpackning men till ett tillgängligt pris. Man ska bli glad och känna sig härlig när man använder våra prosukter. 

Ida Warg tittar in i kameran och ler med stängd mun. Hon har blont hår och svart tröja.

Vilket är ditt värsta beautyminne? 

När jag gick till frisören när jag var 13 år och bad om att ha kvar min snedlugg, en lång lugg som la åt sidan. Men istället klippte hon luggen sned med 1 cm som kortast på ena sidan. Jag grät i flera dagar och gick med hårband tills den växt ut. 

Du har åstadkommit mycket, vad vill du göra i framtiden? 

Jag vill fortsätta göra fantastiska skönhetsprodukter och kommer lägga ännu mer fokus på det. Att starta upp något nytt just nu är inte aktuellt utan nu håller jag fokuset på Ida Warg Beauty och familjen. Om det blir nya projekt när barnen blivit större får vi se. Jag älskar ju fastigheter så att köpa, renovera och sälja är något jag vill göra, men inte nu. 

Slutligen, vilket är ditt bästa skönhetsknep?

Mitt bästa skönhetsknep är alla gånger en omgång av brun utan sol. Det kan få vem som helst att känna sig piggare och fräschare.

Lästips

Tips för grått hår