Jag testar 3D Collagen Chock från Natura Bissé

3D Collagen Chock. Det känns som att namnet säger det mesta. Det här är en behandling som ska ge kollagen till huden och kanske även forma den. Så här tyckte jag.

3D Collagen Chock är en ansiktsbehandling från lyxhudvårdsmärket Natura Bissé. Efter att ha testat en av deras andra behandlingar förra året var mina förväntningar minst sagt höga.

Jag begav mig till salongen Care of Skin i Vasastan i Stockholm och Natura Bisses utbildare Terese som utförde behandlingen på mig. Det var en väldigt fin salong och ovanligt stor.

Behandlingssäng
Produkten som användes under behandlingen

Air Experience

I behandlingsrummet hade Natura Bisse en luftrengörare som ska bilda en miljö med 99,995 % ren luft. Det ska bland annat ge en föryngrande och mer renande effekt på huden men det förbättrar också kroppens syresättning. De kallar det för Pure Air Experience. Jag gillar idén och passade på att ta några extra djupa andetag. Hur mycket det hinner påverka huden under en timme är svårt att säga. Men jag tror definitivt att det påverkar kroppen och sinnet. Om det påverkar huden så känns det som ett plus. Jag vill ha en hemma.

Luftrengöraren
Den här rengjorde luften.

3D Collagen Schock ansiktsbehandling

Tillbaka till The 3D Collagen Shock… Behandlingen innehåller bland annat rengöring, peeling med glykolsyra, värmande gel som stimulerar mikrocikrulationen (som kändes som bubblande och rolig kolsyra!), behandlingskoncentrat med 3 olika typer av kollagen. Ansiktsmask, en till ansiktsmask men nu en sheet mask i form av silikon. Skulpterande massage. Hand och armmassage och avslutande krämer. Puh! Det var mycket som skulle hinnas med på bara en timme.

Behandlingen var ljuvlig! Det var så otroligt mycket massage. Apparatur i all ära men beröring är ändå något jag älskar i en behandling. Beröring är ju något vi behöver för att må bra. Det kändes som om varje steg innehöll någon form av ansiktsmassage och den var riktigt dränerande. Huden hade liksom inte så mycket att välja på än att krypa uppåt där den ska vara.

massage under ansiktsbehandlingen. 3D Collagen chock innehåller väldigt mycket massage i olika moment.

Allt produkttestande jag gör i mitt jobb gör att jag har fått perioral dermatit. En hudåkomma som uppstår på hakan eller runt munnen när huden blir stressad. Så vi undvek exfoliering runt det området. Annars körde hon på behandlingen som den ska vara.

Förutom massage så gillade jag att den här behandlingen skiljer sig rätt mycket från många andra ansiktsbehandlingar. Den har ett helt annat flow och det var flera moment som att klappa in något jag tror var ett pulver som sedan masserades in och akupressur bak på armarna, axlarna och i nacken. Mycket extra.

Resultatet då? Voila! Se nedan. Käklinje och kindben blev betydligt mer framträdande. Det ser nästan ut som om jag har gjort en contouring. Det är en dag sedan jag fick behandlingen och jag tycker att resultatet håller i sig än så länge. Huden känns också fastare och mjukare. Jag är väldigt imponerad!

3D Collagen schock gav riktigt fint resultat. Så här såg jag ut direkt efter.
Hej käklinje och kindben! Long time no see! Typ 15 kg sen.

Efter behandlingen kände jag mig supergroggy! Min man stod beredd med bebisen utanför och så fort jag kom ut var han tvungen att springa iväg till jobbet. Som tur är sov den lilla och jag kunde promenera hela vägen hem.

Det här var den skulpterande behandlingen för att öka kollagen och elastinproduktionen och ge ansiktet ett litet lyft. Det finns också en fuktbehandling – Diamond Cocoon som jag testade förra året. Här kan du läsa om den.