Jag testar Color Wow Dream Coat

Color Wow lanserades i Sverige för några år sedan och nyligen besökte deras Global Creative Director, kändisfrisören Chris Appleton Sverige för att berätta om Color Wow´s senaste lansering – Dream Coat.

Chris Appleton som bland annat fixar håret på Jennifer Lopez, Katy Perry, Beyonce, Ariana Grande och Kim Kardashian. Alla de med det där svallet! Det var han som gjorde Kim Kardashian blond. Han la samtidigt till att, att vara mörk och sedan gå till blond är som att se efter ett barn. Chris visade sig vara supertrevlig och kunnig (och snygg!). Han började jobba på en salong redan som trettonåring och blev fascinerad hur en kan få kvinnor att känna sig när de blir fina i håret. Han jobbade sig uppåt och idag är han en av världens främsta frisörer. En intressant sak han pratade om var sociala mediers påverkan på vår syn på förändring. Han upplever att kunder vill ha mer och snabbare förändringar idag och att det blir lättare för oss att göra flera förändringar själva. Förr var det en magi bakom frisörers förändringar av kunder men idag visas tipsen upp i sociala medier och blir mer tillgängliga. Vi lever i en värld med många kameror.

Jag och Chris Appleton 

Lyxig pressfrukost

Han tog också upp hur viktigt det är med ett samspel mellan frisör och kund och använde mig (!) som exempel. Om Chris hade fixat mitt hår och övertalat mig till att klippa kort och alla hade överöst mig med komplimanger och oooat och aaat så hade han ändå misslyckats om jag själv inte skulle känna mig fin. Och visst ligger det mycket i det! Tänk alla de frisörbesöken en har gjort och kommit hem och varit missnöjd. Brukar du gå tillbaka och klaga när du inte blir nöjd?

Enligt Chris så är en av de största bovarna för håret silikoner och sulfater i hårvårdsprodukter eftersom de kan ställa till det i hårbotten så att den inte får andas. Han rekommenderar silikoner i stylingprodukter istället eftersom silikonet då inte påverkar hårbotten utan bara ligger på längderna och ger glans.

Dream Coat

Lanseringen av Dream Coat då? Den är vansinnigt hypad så jag var mer än nyfiken. Jo, produkten har en teknologi med polyemerer som är inspirerad av textilbranschen. Den innehåller ingen olja utan är lika lätt som vatten. Poängen är att håret ska bli vattenavstötande som en regnrock och samtidigt motverka friss. Håret ska bli mjukt, lent och följsamt. Resultatet ska hålla upp till tre tvättar. Dream Coat aktiveras av värme så du sprayar på produkten sektion för sektion i håret efter tvätt och fönar det sedan för att få den att aktiveras. Bäst resultat får du om håret hålls spänt så det är super om du fönar med en rundborste.

Vad jag tycker om Dream Coat

Ja du, jag vet faktiskt inte. Jag var jättetaggad och testade Dream Coat dagen efter pressmötet. Jag sprayade på den och fönade med rundborste. Håret blev supermjukt och jag kunde inte sluta ta på det. Det var så fint! Dagen efter hade jag det mest uppsatt i en lös knut och när jag tog ner den så kändes längderna superfrissiga! Inte mitt på huvudet, där var det ännu mjukt och lite platt. Men längderna såg inte så roliga ut. Då kan jag få till finare look med hjälp av att bara föna med rundborste och någon stylingprodukt.

Men under förra veckan var jag hos min frisör Daniel och fick en rejäl uppfräschning. Så jag tänkte att jag ska testa Dream Coat om några veckor igen. När håret inte är helt nyfixat men heller inte precis innan klipp så får vi se hur det beter sig då.

En flaska Dream Coat på 200 ml ligger på runt 349 kr.

Har du hunnit testa Dream Coat? Vad tycker du i så fall? 

Kuriosa: Kvinnan bakom företaget Color Wow heter Gail Federici och verkar vara en riktig power woman. Hon var den första som förespråkade silikon för att ge glans i håret – silikondroppar. Efter många år på Jane Fonda skapade hon varumärket Color Wow för fem år sedan och producerade deras första produkt – Root Cover Up.

Foto: VASS Productions

Sugen på att läsa mer om hår? Här hittar du mitt inlägg med tips för dig som börjar få grått hår.