Karim Sattar och Dr Hauschkas nya makeup

Jag träffade Karim Sattar för första gången för 7-8 år sedan. Precis som mig har han en lång bakgrund på The Body Shop och när han precis hade börjat arbeta som internationellt ansvarig utbildare i make up på Dr Hauschka var jag splirrans ny skribent och gjorde en intervju med honom till en tidning. Vi fastnade för varandra direkt!

Karim Sattar är kvar på Dr Hauschka och förutom att utbilda hjälper han till att utveckla produkterna inom segmentet makeup. Nu har de utvecklat hela makeupsortimentet och för några veckor sedan var Karim i Stockholm för att presentera serien. Vi hade inte setts på två år och kramades minst 15 gånger! Mannen reser som en galning runt hela jordklotet för att presentera och utbilda i produkterna. I år har han än så länge planerat in resor till 38 länder fram till november… Men om några veckor ska jag till hans hemstad och håller mina tummar för att han är på plats.

Karim SattarElin och Karim SattarEn av alla kramar. 

Ny makeup

Nu nylanserar Dr Hauschka allt smink med ny design, nya färger och i flera av produkterna – nytt innehåll. Det är hela 83 nya produkter. Dock ska de ha behållt innehållet i några av de allra största storsäljarna som till exempel pudret.

De nya förpackningarna är trekantsformade. Varje produktserie lyfts fram med en ingrediens från naturen. Läppserien har bland annat nypon i sig, varav de har behandlat nyponet så att C-vitaminet ska vara stabilt.

Läppstift från Dr Hauschka

Ögonskuggorna kommer i trio med basfärger och ett gäng singelskuggor i mer djärva färger. Smart! Det finns tre olika färgsättningar på trioskuggorna. En av dem kom som limiterad utgåva 2012 och var den första skapad av Karim Sattar. Det är den mest sålda genom tiderna och får därför en plats i ordinarie sortimentet.

En annan nyhet är ett korrigerande puder som har ett mönster med olika färger. Det finns grönt, gult, rosa och brunt. Jag ställer mig lite skeptisk till det. Det ser ut att vara jättefint. Men det blir svårt att korrigera en färgton när pudret är mixat av olika färger. Jag hade hellre sett ett grönt puder, ett gult osv.

Det kommer komma två limiterade kollektioner varje år med start nästa år.

Jag tror att det här kan bli en riktigt bra nylansering. Det verkar vara fina produkter och jag har stort förtroende för Karim. Jag har börjat testa produkterna så smått och gillar både ögonskuggor och läppstift bland annat. Mest nyfiken är jag på de nya penslarna som ska vara syntetiska. Jag och Karim har haft lite olika åsikter om material till borstar tidigare och som du säkert vet föredrar jag syntetiska så jag blev väldigt glad när jag fick höra att de nya ska vara det. Jag är dock inte hundra på att de är lanserade än.

Priserna ligger mellan 169-369 kr.

Foto: Alma @ StudioEmmaSvensson