Kicks nya paddelborste, tuperingsborste och fönborstar

Igår var jag på presslunch med Kicks som lanserar nya hårborstar i dagarna. Det kommer bland annat en fin paddelborste och en tuperingsborste. Lunchen var på Mosebacke Matbar där jag aldrig har varit tidigare. Det var supermysigt med ett kök i italiensk lantlig stil och jättegod mat.

kicks-presslunch-mosebacke-matbar

I den nya kollektionen med hårborstar ingår det sex handgjorda borstar som alla har ett skaft av fsc-märkt lönnträ och en kudde av naturgummi. Tre av borstarna – den lilla och stora fönborsten samt paddelborsten, har en turmalinjonteknologi som minskar risken för elektriskt hår. Det är joniserade partiklar som minskar friktionen på hårets ytskikt, sluter hårstrået och på så sätt bibehåller fukten i det.

fonborste-tuperingsborste-och-paddelborste-fran-kicksFönborste, tuperingsborste och paddelborste. 

Paddelborste

Paddelborsten har helgjutna piggar som ska hålla länge och inte skada hårbotten. Den här borsten passar som en utredningsborste till långt och/eller tjockt hår. Jag testade den och blev förtjust. Den passade mitt hår väldigt bra och det gick snabbt och smidigt att reda ut det. Jag minns att jag köpte en paddelborste på gymnasiet men sedan dess har modellen fått stå lite i skym undan för mig. Synd! Det är en bra hårborste som gör håret blankt och fint. Ca. 179 kr.

Fönborstar

Fönborstarna finns i två storlekar, en för längre hår som ger mjuka lockar och en för kort eller medellångt hår som ska ge mer markerade lockar. Det har en kärna av trä som gör att man kan fästa stråna precis där man vill ha dem till skillnad från kärnor av ståltråd som annars är vanligast i traditionella fönborstar. Träkärnan är perforerad för att ge luftgenomströmning så att håret ska torka snabbare. Borsthuvudet har ett värmeledande metallskal som sprider värmen från hårfönen jämnt genom håret. Det ska förkorta föntiden och minska slitage. Precis som de andra hårborstarna i serien har de ett skaft av trä men skaftet på fönborstarna har ett hölje av gummi som gör dem lättare att rotera när du fönar håret. Ca. 240 kr resp. 279 kr.

Utredningsborstar

Även utredningsborsten kommer i två storlekar. De är båda anpassade för fint hår. Den stora är perfekt att ha hemma och den lilla att ta med sig. De är tillverkade av svinborst (jag hade föredragit icke animaliskt material) och ger fin glans till håret. Ca. 129 kr resp. 199 kr.

Tuperingsborste

Åh, det här är min favorit! Minus för svinborstet men annars är den grym. Det är en budgetvariant av den fantastiska tuperingsborsten från ghd. Skaftet har en avsmalnande spets för att du smidigt ska kunna dela upp håret. Borstet har två olika längder. Det gör att borsten är super för att tupera upp riktig volym och för att kamma ner småhår så att en frisyr blir slät i slutet av en styling. Smart! Ca. 129 kr.

 

dry-schampoo-fran-kicks-elinfagerberg-se

Kicks är även på väg att lansera tre nya färgade torrschampon med normal stadga och två ofärgade torrschampon med doft av Coconut och Green Cotton med lätt stadga. Perfekt kombo till tuperingsborsten tänker jag!

dry-schampoo-blonde-fran-kicks

Efter nyår kommer det även tre läppbalsam i hylsa som är ekocertifierade av Ecocert och Fairtrade. De har doft av Coconut Vanilla (med lätt skimmer), Lemon och Spearmint.

organic-lip-balm-fran-kicks