Min sommarsemester i Kopaonik

Under vår semester i Serbien i juli tog vi en avstickare till Kopaonik – Serbiens främsta skidort. De har bara haft öppet under sommaren i några få års tid men det finns mycket att se och göra här även under sommarmånaderna.

Efter slingriga vägar uppför bergsmassivet nådde vi äntligen Kopaonik. Området är up and coming under vinterhalvåret för skidsugna européer, men då jag inte är någon skidmänniska är det perfekt för mig att istället upptäcka orten under sommaren. Allt var inte öppet under vårt besök. Men tillräckligt mycket för att vi skulle kunna spendera några dagar där.

Vi bodde på MK Grand Hotel & Spa under vår vistelse. Det är ett modernt, fräscht och lätt vaniljdoftande hotell med många rum och trevlig personal. Det erbjöd också flera aktiviteter, allt från bowling till lekrum och givetvis det viktigaste – ett spa.

Vi la mest tid på spaavdelningen under den första dagen och då var det så soligt och fint att vi mest hängde i utomhuspoolen och njöt av uppvärmt vatten, sval bergsluft (24 grader räknas som svalt jämfört med Nis 38 grader..), klarblå himmel och en magisk utsikt över bergen.

Inomhus finns det en större pool där du kan simma, jacuzzi, flera typer av bastu, hamam, upplevsedusch och behandlingsrum. Behandlingarna är tyvärr väldigt dyra för att vara i Serbien så jag bokade inte in någon under mitt besök utan väntade tills jag åkte tillbaka till Nis.  Jag saknade också en prislista att ta med mig till rummet. Det fanns bara priser nere i spareceptionen och då är det svårt att sälja in behandlingar till mig.

Jag älskar att bada! Speciellt utomhus och den här poolen var uppvärmd. Lycka! 

Det är populärt att köra mountainbike i bergen i Kopaonik och vi såg flera som vandrade. Men jag saknade utsatta vandringsleder vilket enligt hotellet inte var på plats än. Däremot var skidliften öppen så vi åkte upp till toppen och njöt av utsikten. Om vi inte varit rädda för att treåringens ben skulle bli trötta så hade vi förmodligen vandrat nedför berget tillbaka. Det var otroligt vackert! Men jag var rätt nöjd över att åka skidlift och bara njuta av den magiskt gröna utsikten. Paragliding, forsränning, kanotfärd och bergsklättring är andra aktiviteter i området.

Dans på bergstoppen!

Frihet! Disigt men oj så vackert. 

Den sista dagen vi var där var det rejäl åska och regnet öste ner hela dagen. Då hängde vi inomhus på hotellet och mös. Det var rätt skönt då vi annars flängde runt så mycket under vår semester.

Precis utanför hotellet fanns det två lekplatser varav den ena hade flera roliga uppblåsbara grejer. Mycket populärt hos treåringen! Vi var där vid flera tillfällen med Lilla M och jag pratade med ett gäng supertrevliga kvinnor från Belgrad som alla älskade Kopaonik. Jag kan förstå dem, det är lätt att bli förtjust i Serbiens Åre, Kopaonik är vackert, trevligt och passar både barnfamiljer och den äventyrslystne.