Läppstift från BeautyAct

BeautyAct är ett svenskt veganvänligt och parfymfritt märke som ägs av Kicks som också säljer produkterna. De har både hudvård, makeup och makeupborstar. En av deras senaste lansering är läppstiftet Full on satin lipstick. Jag har testat det.

Full on satin lipstick från BeautyAct

Läppstiftet beskriv som krämigt, högpigmenterat, fuktighetsgivande och pigmentrikt. BeautyAct lovar också att de ska återfukta läpparna under 12 timmar. Läppstiften är tillverkade i Italien och finns i 12 olika nyanser – beige, rosa och röda. Uppenbarligen saknar jag en nyans men jag gissar på att det kan vara ett mörkare rödbrunt?

De ska även fungera att använda som rouge och ögonskugga. Men jag är osäker på om de är oftalmologiskt testade, alltså testade för att fungera nära ögon.

Elin biter i ett läppstift
Elin Fagerberg med favoritnyansen
På Instagram kan du se hur fler av färgerna ser ut på mig – @elinfagerberg
Alla nyanser av Full on Satin lipstick från BeautyAct på två armar
Bild från Kicks.se
Full on satin lipstick från BeautyAct

Vad tycker jag om dem?

Konsistensen är precis så krämig som BeautyAct påstår. Känslan på läpparna är otroligt skön! Jag tycker också att de återfuktar bra. Jag gillar täckande läppstift och det är de här. Läpparna ser fylliga och pussvänliga ut. Lite som ett välpigmenterat läppbalsam.

Färgutbudet är ganska litet men bra. De har täckt det mesta. Det enda jag spontant saknar är någon mer mörk brunröd eller lilaröd. Hylsan är enkel men stilren. Jag tycker om att den har tyngd, det ger en lyxigare känsla. För att nörda – läppstiften har en väldigt bra form med en riktigt bra spets. Det gör dem enkla att applicera.

Jag tycker inte att de sitter fantastiskt bra. Men det gör väldigt sällan krämiga läppstift med lite glans om de inte ska kännas ordentligt klibbiga. Och då bättrar jag hellre på under dagen!

Men som alla läppstift och läppglans så är de inte munskyddsvänliga. Men perfekt för att se piggare ut framför Zoom-mötet!

Tove Styrke har gjort en jättefin kampanj med BeautyAct inför Alla Hjärtans Dag. Läs mer om den här.

Full on satin lipstick från BeautyAct kostar 170 kr.

Har du testat dem?

Elin Fagerberg med läppstift
Jag älskar det här röda! Det heter Red Carpet. Men det finns även flera andra jag gillar. På Instagram hittar du fler bilder på mig med olika nyanser.

Lästips

Bronspuder till contouring, funkar det?