LCA Multi Layer Peel – ny kemisk peeling från Priori

LCA eller mjölksyra som vi också kallar den är en peeling som ökar fukthalten i huden och slätar ut fina linjen. Låter lite som en dröm. Jag har testat LCA Multi Layer Peel från Priori.

LCA är vanlig i olika peelingblandningar och i Prioris LCA Multi Layer Peel finns det 26% mjölksyra i kombination med glykolsyra, citronsyra, salicylsyra och en vitamincoctail av A,C och E. Men precis som med alla andra produkter är det inte procenthalten som är viktig utan kombinationen av olika ingredienser och hur de fungerar tillsammans.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling använder sig av syror istället för av korn som vanlig mekanisk peeling har. Det finns många olika typer av kemiska peelingar varav glykol-, BHA och mjölksyra är några av de vanligaste. Oftast kommer de i kombination av flera olika syror. Beroende av syror så har de också olika egenskaper. De kan bland annat ge fantastisk lyster, minska intrycket av fina linjer och rynkor samt minska pigmentfläckar och akne.

Utgångsläget

Min hud är blandad – normal till lite fet i t-zonen men större problem med torr och fuktfattig hud över kinder, hals och dekolletage. Den har små porer, jag får sällan problem med orenheter men är ganska känslig utan att vara hyperkänslig eller allergisk. Elasticiteten har börjat minska och jag har börjat få fler små linjer.

Många flaskor och burkar står på ett vitt bord. Det är hudvårdsprodukter från Priori. Bland annat en peeling med LCA
Tre behandlingsbänkar med vita och grå handdukar på

Jag testar LCA Multi Layer Peel

För någon vecka sedan besökte jag Dermarome, agenturen för hudvårdsmärke Priori. Jag var där för att testa en kortare ansiktsbehandling med LCA Multi Layer Peel. Jag är inget fan av att peela huden för mycket eller för ofta. Men då och då vill jag gärna ha en uppfräschning.

Hudterapeuten Marie arbetar som utbildare för Priori och det var hon som utförde behandlingen på mig. Hon berättade att den här peelingen går att lägga till i både korta och längre ansiktsbehandlingar. Den kan användas som en snabb lunch-behandling och som en kur då du gör en kort version av behandlingen veckovis under några veckor. Oftast är det ju det som krävs om du vill ha långvariga resultat.

Elin ligger ner på en bänk med vita handdukar och får ansiktet tvättat
En hand penslar Elin i pannan

Marie började med att rengöra mitt ansikte och penslade sedan på peelingen. Penseln kändes sträv mot huden och jag började noja över att jag skulle blossa upp av peelingen. Det pirrade i huden men det övergick aldrig till att kännas obehagligt. Peelingen fick verka i tre minuter och under tiden fick jag en otroligt skön nackmassage.

Efter peelingen la Marie på Prioris mask Unveiled som bland annat ökar hudens reparationsförmåga och ökar fukthalten. Dessutom stimulerar det frisättningen av serotonin och endorfiner vilket kan påverka din sinnesstämning. Jag blir faktiskt glad varje gång jag testar den.

Elin har en mask som lyser på sig. Det står Priori på masken

Läs mer om Unveiled här.

Under tiden Unveiled fick verka masserade Marie mina underarmar och händer. Jag älskar handmassage!

Hon avslutade behandlingen med ansiktsmasken Hydrofil innan hon la på de sista produkterna.

Så kändes det efteråt

Direkt efter behandlingen var hudtonen jämn och fin. Jag blev inte röd eller irriterad i huden. Jag fick en väldigt bra lyster och jag tycker att den höll i sig i flera dagar. Någon dag efter LCA Multi Layer Peel så fjällade huden lite på något enstaka ställe. Men det var som sagt väldigt lite. Jag kan absolut tänka mig att göra den igen.

Elin Fagerberg tittar åt sidan. Hon är osminkad, lite rufsig.
Så här såg jag ut direkt efter behandlingen. Mascaran behöll jag på, annars är jag helt osminkad.

R-Spinasome

Priori har också lanserat tre nya produkter under linjen – R-Spinasome. De innehåller alla komplexet R-spinasome som ska vara en riktigt effektiv antioxidant som dessutom jobbar under en längre tid än de flesta andra. Ingrediensen R-spinasome kommer från spenatblad och är inkapslat med lipider från samma planta som gör att upptaget blir bättre. Förutom det innehåller serien andra ingredienser som till exempel algextrakt.

Det finns en dagkräm, nattkräm och en ögonkräm. Det är den första nattkrämen i Prioris sortiment. Alla tre har punpförpackning. Tjoho! De arbetar mycket på kollagenproduktionen och hudens fasthet. En serie för dig som ligger i medelåldern med andra ord. Konsistenserna är ljuvliga och formulan har en mild doft som jag inte ens har tänkt på.

Jag har testat produkterna i två-tre veckor nu. Det är alldeles för tidigt för att se resultat på fina linjer och spänst. Men jag har däremot känt skillnad på lyster och fukthalt i huden. Den känns mer återfuktad. Superskönt! Jag saknar SPF i dagkrämen. Annars tycker jag att de här tre godbitarna känns riktigt lovande.

Priserna ligger i den högre intervallen 2 295 kr/15 ml för ögonkrämen och 2895 kr/50 ml för krämerna.

Tre svarta hudvårdsprodukter med en skylt i grönt bakom