LH Cosmetics nya Mood Crayons Kit skapar kreativetslusta

Min ljuvliga bloggkollega Linda Hallberg lanserade sitt märke LH Cosmetics i höstas med en superfin palett du kan använda både till ögon, läppar, kinder och var du nu vill. Nu har LH Cosmetics nyligen lanserat makeuppennor och de fortsätter att peppa konsumenter att vara kreativa med sin makeup med pennor som du kan använda på ögon, bryn, läppar eller kroppen. Det är bara din fantasi som sätter gränsen.

Pennorna säljs styckvis och i kit. Det finns två olika serier – Mood Crayons och Core Crayons. Jag har testat Mood Crayon Kit som är ett fint etui med fem väldigt färgglada pennor.

LH Cosmetics Mood Crayons KitPennorna kommer i ett fint kit men säljs även styckvis. Jag har plockat ut pennorna och etuiet har blivit en av min dotters favoritleksaker… 

Konsistensen är krämig och har väldigt mycket och fint fördelat pigment. De torkar snabbt och är vattenresistenta. Du slipper alltså gråta gröna tårar. Jag testade att använda dem fem-tio minuter innan jag skulle iväg till kloklippen med min lilla tax, så det blev ingen noggrann makeup. Men jag kunde inte hålla mig från att testa pennorna och jag blev minst sagt nöjd. Jag har blivit riktigt förtjust i dem. De glider på väldigt lätt men sitter riktigt bra på plats.

LH Cosmetics Mood Crayons Elinfagerberg.seFem färgglada pennor du kan använda på både ögon, bryn, läppar, ansikte och kropp. 

På bilderna har jag använt den gröna Calm Mood och blå Cold Mood på ögonlocket och sedan suddat ut dem med en ljus highlighter. Jag la lite extra Calm Mood längs med övre franskanten. Orange Likeable Mood hamnade längs med nedre franskanten och över läpparna som jag sedan ramade in med lila Daring Mood. En hinner göra mycket på några minuter om lusten faller på. Supersnyggt? Njä, men kul! Och det är ju precis det makeup går ut på.

Det finns en sak jag inte gillar med LH Cosmetics Mood Crayons. De har en väldigt snygg design där pennans färg avslöjas av ett tunt sträck på varje penna. Men jag hade hellre sett ett tydligare streck och runt hela pennan. Nu slutar det med att jag rycker upp locket innan jag ska använda dem istället för att snurra runt pennorna tills jag hittar strecket.

Priset för ett kit på 5 pennor är 449 kr. Föredrar du att köpa enstaka kostar de 149 kr/st.

Det andra kitet – Core Crayon med mer basfärger, kan du läsa om hos Camilla.

Kuriosa: Jag gnuggade snabbt ut den lilla pennan över läpparna innan jag sprang iväg till kloklippen…

OBS!

Använder du pennorna på flera områden bör du alltid vässa dem innan du ska måla på ögats vattenlinje för att undvika infektioner!