Maria Nila Colour Refresh i Bright Copper

Minns du att jag tonat håret koppar för några veckor sedan? Förra veckan ville jag fräscha upp färgen och testade Colour Refresh i färgen Bright Copper från Maria Nila. Så här gick det. 

Mitt utgångsläge är blond hår som har färgats lite mörkare i botten och kombinerats med en kopparfärgad toning hos frisör. Jag älskade resultatet! Min frisör Daniel gjorde håret levande med både varma och kalla nyanser. Läs mer om det här. 

Men eftersom det var en toning tvättades det ganska snabbt ut och jag märkte rätt stor skillnad efter första tvätten. Efter runt 4 tvättar var håret mer persikotonat, en trendig färg i vår, men jag ville ha lite mer unz i och testade Colour Refresh, en hårinpackning med pigment som fungerar som en toning för hemmabruk. 

Så här såg mitt hår ut före jag tonat det med Colour Refresh. Några tvättar efter att jag tonat det i koppar hos frisör. 
Bilden visar min hand med plasthandske och Colour Refresh i handen.
Handskar på! 
Så här ser Colour Refresh precis efter att jag masserat in det.
Dags att vänta i upp till tio minuter beroende på hur mycket effekt du vill ha. 

Jag tvättade håret, handdukstorkade det och tjoffade i rätt mycket Colour Refresh i hela håret. Masserade in det och lät det verka i 10 minuter. 

Först tyckte jag att det blev rätt fint, lockade det och gick på fest. Men jag kände mig aldrig riktigt fin på festen. Mer som en ledsen morot. På mig blev färgen nämligen inte alls jämn där bak trots att jag försökt vara petig. Jag trodde att håret skulle absorbera mer hår i de torra topparna än längre upp. Nyansen blev också väldigt varm och jag hade säkert behövt växla den med någon kallare nyans. Njäe, det här funkade tyvärr inte alls på mig. 

Sminket har fallit lite efter en rolig fest. Men håret ser ganska bra ut framifrån…
…inte så fin baksida.  Här är håret oborstat. Men det är ju färgen du ska spana in. 🙂 

Däremot har jag tidigare provat Colour Refresh i nyansen Sand och varit supernöjd! Det är en mer beige blond ton och jag upplevde att den blev jämnare. 

MEN! Om du vill satsa på vårtrenden med peachy pink så tror jag att Bright Copper kan bli fin om du bara har den i en kort stund och inte i tio minuter som jag hade. Det lär jag testa framöver. Men Maria Nila har också en Colour Refresh i Peach i sitt sortiment.