Mässa med skönhetsfokus

Jag älskar att gå på mässa! Men kanske ännu mer att jobba på mässa. Årets upplaga av Hud- och Kosmetikmässan startade tidigt med en pressfrukost i torsdags morse. Sen var det full rulle i två dagar för mig.

Precis som förra året jobbade jag i pressloungen för SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Det är de som anordnar mässan. Det var väldigt intensivt och superkul! Det absolut bästa var att få krama alla vänner, kollegor och uppdragsgivare. Jag tror att jag kramade över femtio personer bara under torsdagen!

Elin Fagerberg

Mitt uppdrag var att ta hand om alla journalister, redaktörer och influencers som hade ackrediterat sig till mässan. Jag såg till att de hade det bra, berättade om pressproverna, socialiserade och fixade att flera knöt nya kontakter. Det var så otroligt roligt! Jag hade väldigt mycket att göra och njöt nästan varje sekund. Men jag var helt slut efteråt.

bareMinerals lanserar nya rouge med en härligt “bouncig” formula, som en blandning mellan kräm och puder. Den ska gå at applicera med fingrarna. Jag vill genast skapa sådär rosiga kinder som du får efter en kall vinterprommis.
Ansiktsmaskerna från Casmara har gjort succé på sociala medier globalt och har nu lanserats i Sverige. De finns hos utvalda kliniker och salonger.
Ögonpads indränkta i serum från Dr. Spiller. De ska bland annat vara avsvällande, utslätande och fuktighetsgivande. Spännande!
M Picaut lanserar två nya krämer med kristaller som är i början av en trend. Den till vänster är med rosenkvart, probiotika och lågmolekylär hyaluronsyra. Den till höger har ametist och probiotika och är balanserande. De här två är jag väldigt nyfiken på!
Bild på Medicalia Scincare kräm och serum
Jag har aldrig sett Medicalia Skincare tidigare. Men enligt Kicki var de med förra året också. Här ser du ett serum med vitamin C och en kräm med retinol och vitamin C.
Jag med hela gänget från SHR
Jag med hela gänget från SHR. Bredvid mig till vänster står Annica Joensuu – ordförande och en riktig klippa för svenska skönhetsbranschen. Hon kämpar med näbbar och klor för bättra reglering och kontroll.
Sweden Eco med två representanter
Sweden Eco – ny hudvård för män. Foto: Mati Kalve
xlash var på mässa
X Lash eyeliner, fransserum och mascara. Deras monter stod mittemot min och de hade fullt med folk hela tiden. Helt galet!

Andra fina nyheter var bland annat kroppsprodukter för superkänslig hud från Dr. Belter och Amelie Soie har lanserat sin höstkollektion med sina vackra hårband och hårsnoddar i Mullberrysilke.

Jag hann tyvärr inte gå runt så mycket och kika i alla montrar. Men jag drog en snabb runda, kikade på avstånd och pratade med alla som kom förbi.

Det hölls tävlingar i manikyr, fransar och SM i makeup. Det var också en ny tävling för produkter – SPA, där hudterapeuter utsett årets bästa produkter för professionellt bruk. Ett väldigt hedervärt pris tycker jag och en mässa är väl super att uppmärksamma det på.

På fredagen var det SM i makeup. SHR har anordnat den sedan 60-talet! Här nedan ser du några av de tävlande bidragen med temat “Under ytan”. Kul tema!

tävlande i SM i makeup
Foto: Sanna Sjöswärd
Foto: Sanna Sjöswärd
sm i makeup - en av de tävlande
Foto: Sanna Sjösvärd
Foto: Sanna Sjöswärd
På mässa med Kate Wacz
Här hängde jag med Kate Wacz, en legendar inom hudterapi.

SHR – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation auktorisear hudterapeuter i Sverige och ser till att standarden är tillräckligt hög på auktoriserade hudterapeuter och utbildningar för dessa. Om du ska gå på en ansiktsbehandling vill du se att din hudterapeut är just auktoriserad för att minska risken betydligt för att det blir galet fel. Du hittar en lista med auktoriserade hudterapeuter här.