Midsommar i Småland – en idyllisk sommardag

Jag hoppas att du har haft en härlig midsommar hur du än har valt att fira eller inte fira. Själv har jag och min familj tillbringat midsommar i Småland hos min syster. Det blev en väldigt idyllisk dag och minst sagt lyckad. Vi plockade blommor, gjorde en midsommarstång, åt god mat, promenerade iväg och dansade runt en gemensam midsommarstång med mänger med folk, lotter och diverse tävlingar som hästskokastning och pilkastning. Allt flöt på bra och jag njöt verkligen av dagen.

Min stackars hund Maggie åkte direkt i badet när vi kom in. Jag har fobi för fästingar..

midsommar i småland Min syster och systerdotter letar blommor. Betydligt längre bort ser du min man och dotter. 

Min blomsterflicka. 

midsommar i småland, jag och min svåger bygger en midsommarstång Jag och min svåger Andreas fixade midsommarstången. Det var superkul! 

Jag har länge velat fira som jag gjorde när jag var liten då jag alltid firade midsommar i Småland. Jag är ju uppväxt där. I Stockholm finns det så få firanden inne i stan med omnejd och utanför har ofta varit lite omständigt med hund och allt. Men det här året blev det perfekt! Barnen lekte, hunden tiggde mat och jag åt jordgubbar och reste midsommarstång.

Min bästa vän Maggie, min kusin Jim och min syster Evelinn. 

Min flicka med två av sina kusiner. Vi dansade som galningar med ett gäng andra mammor med barn. Vad papporna gjorde framgår inte. Kastade hästskor kanske.. 

På kvällen började det traditionsenligt att regna. Det var ju ändå midsommarafton! Efter marängswiss, skattjakt, fiskdamm, frågesport, grillning och allmänt härligt umgänge gav vi utmattade upp. Att vara uppe till det ljusnar var inte att tala om efter den här galna jobbveckan. Och idag behöver jag tyvärr fortsätta jobba i några timmar till.

Min dotter var jättetrött på kvällen men ville ändå ut och “fiska” i ösregnet… 

Ha en fortsatt skön midsommarhelg!