Min helg i Göteborg

Resan till Göteborg förra helgen blev verkligen lyckad. Efter att ha släpat väskorna genom 28-gradig värme checkade vi äntligen in på Scandic Rubinen.

Det var väldigt mycket folk både på hotellet och i hela stan. Förmodligen för att Håkan Hellström spelade dagen efter och samtidigt var det studentavslutningar.

Scandic rubinen hotellrum elinfagerberg.se

Vi hade väldigt kort tid på oss innan vi rusade iväg till frisören för styling. Det fanns givetvis ingen taxi ledig så vi snudd på sprang bort till salongen Tid Hår & Makeup. Cissi förstörde sin klack på vägen (Göteborg består av kullerstenar). Men det löste sig med lite superlim. Efter att ha blivit väl omhändertagna (mer om detta kommer) fick vi äntligen tag på en taxi och tog oss bort till restaurangen Koka. De har en stjärna i Guide Michelin och jag kan väl säga att vi inte blev besvikna. Vi var både mätta och nöjda när vi rullade tillbaka mot avenyn för att testa takterassen på Scandic Rubinen. Jag blev inbjuden till deras öppningsevent för några år sedan men kunde inte gå då. Så jag var väldigt nyfiken nu. Även här uppe var det mängder av folk. Det var en rätt bra blandning av åldrar på gästerna. Vi beställde drinkar med passionsfrukt och eftersom det inte fanns något bord ledigt satte vi oss istället på golvet och snackade. Mysigt!

Elin Fagerberg och Cecilia Liljedahl i Göteborg elinfagerberg.se Förfest och fix på Scandic Rubinen

Avenyn har flera nattklubbar. Vi ville helst undvika dem där alla var 23 år och blev tipsade om Lounge som bara låg något kvarter från hotellet. De hade en väldigt härlig innegård med vackra lampor och goda drinkar. Men efter att ha trängts där ett tag gick vi in till dansgolvet och dansade loss en stund. Det var så otroligt kul!

När vi strosade hem var det runt 17 grader ute.

Förfest elinfagerberg.se

Dagen efter sov jag till 9. NIO! Det är enormt länge som småbarnsmamma och väldigt välbehövligt. Vi hade båda lyckats med konsten att inte bli bakis. Vi käkade hotellfrukost i lugn och ro och gick några timmar på stan. Av en slump hittade vi restaurangen Green Food på Drottninggatan. De hade asiatisk mat och väldigt mycket bra veganmat. Det rekommenderas varmt!

Den här resan var fantastisk. Jag tycker att det är viktigt att försöka få lite egentid och extra viktigt när man är mamma. Att verkligen ladda batterierna och umgås med de som ger en rejält med energi. Vilken lycka det är!

 

Nyfiken på restaurang Koka? En recension kommer i dagarna.