Nytt på min parfymhylla och en favorit från Boucheron

“Den doftar ros!”,sa hon. Jag inhalerade lite flyktigt den nya doften från Boucheron. Sedan jag var gravid för några år sedan har jag inte klarat av alla rosdofter. Men nä, den här doftade inte ros. Den doftade himmelrike.

Det är dags att tjata på dig att sniffa igenom dina dofter i badrumsskåpet igen. Ny säsong innebär att gammalt ska ut och eventuellt ska något nytt komma in. En doft blir sällan äcklig på samma sätt som en hudkräm, foundation eller ett läppglans kan bli när de blir gamla. En parfym eller EdT innehåller ju inget fett som gör att produkten härsknar. Däremot alkohol som kan göra att produkten håller livslängden lite längre. Men doftmolekylerna avtar med tiden och därför förändras doften när den blir gammal. Det brukar ske efter 1-2 år beroende på hur du behandlar den.

Så det är dags att sniffa igenom dina parfymflaskor. Om din signaturdoft inte doftar som du längre, släng den. Och glöm för all del inte de dofter du använder mer sällan. De brukar bli som den dyra marmeladen som står längst in i kylskåpet, gammal innan du hinner använda upp den.

För att få en parfym att få så lång livstid som möjligt bör du ha den svalt och mörkt. Gärna med ursprungsförpackningen på, men vem orkar packa upp en doft ur en låda stressiga morgnar med en kissenödig hund, hungrigt barn och osminkat ansikte. Enklast är bäst i vardagen. Men undvik att ställa dofter där solen lyser in genom fönstret. Då är skåpet bättre.

Jag håller på att rensa ur mina dofter som bäst och här är de nya som ska upp. En av dem är ljuvliga Quatre En Rose från Boucheron – min nya favorit. Den doftar gräddkola och mjuka blommor.

Quatre en Rose från Boucheron är min favoritMin favorit inför sommaren är från Boucheron. 

Dofter med doftnoter. Från vänster och uppifrån:

Viva la Juicy Glacé från Juicy Couture – frusen mandarin, svartvinbärsblad och päronsorbet. Rätt ung doft men fräsch. Från, 396 kr.

Green Tea Fig från Elizabeth Arden – fikon, murgröna, grönt te, mysk och salvia. En ovanlig doft som känns lite mer kul och unik än många andra. Men väldigt söt. Från, 240 kr.

Red Roses Cologne från Jo Malone – sju (!) olika sorters rosor, violblad och citron. Jo, den är väldig rosig. Men fin! Från, 580 kr.

Quatre En Rose från Boucheron – svarta vinbär, mandarin, ros absolut, jasmin, persikoblomma, vetiver och mysk. Från, 675 kr.

Fresh Linen från CLEAN  – “Cleen-sheet ackord”, nashipäron, orkidé, mysk och amber. Varm, ren och fräsch. Jag är ingen “CLEAN-tjej” men den här är fin. Från, 469 kr.

Dylan Blue Pour Femme från Versace – svarta vinbär, klöver, bladmynta, persika, jasmine, pachouli och styrax – en kåda. En fruktig och behaglig doft som jag tror passar väldigt många. Kommersiell men inte tråkig. Vansinnigt snygg blå flaska! Från, 628 kr.

Viva La Juicy Soirée från Juicy Couture – kiwi, mandarin, svart vinbär, jasmin, mysk och amber. En saftig och somrig doft som lanserades 2017. Från, 396 kr.

Ultimate Beach Night från CLEAN  – bergamott, citron, apelsin, jasmin, ambra, rökig drivved. Yes, du läste rätt. Rökig drivved, du sitter en kväll på stranden med den här doften. Glöm inte gitarren! Från, 396 kr.

Bella Blanca från Oscar de la Renta – fresia, svarta vinbär, mandarin, violblad, jasmin, liljekonvalj, vita rosor och amber. Klart modehuset med de vackra bröllopsklänningarna måste ha en bröllopsparfym. En klassisk och tidlös doft som doftar som en bröllopsbukett. Från, 512 kr.

Brit Sheer från Burberry – litchi, mandarin, druvor, rosa pion och vit mysk. En klassisk doft som är omtyckt av många. Från, 392 kr.

Terre De Lumiére L´eau från L`Occitane – rosépeppar, svart vinbär, pion, bittermandel och tonkaböna. Snäppet för blommig för mig. Men det är något som gör att jag ändå gillar den. Från, 590 kr.

Intense Pour Femme från Lacoste – karamelisserat socker, rosor, mysk, cederträ och sandelträ. En ny version av originaldoften från 2003. En klassisk, sportig doft med lite orientaliska inslag. Från, 390 kr.

 

Jasmin, svarta vinbär och mandarin är verkligen återkommande doftnoter! Vi kan ana en stor trend speciellt med svarta vinbär och mandarin. Jasmin är en så pass klassisk doftnot. Några av dofterna ovan är nya, andra lanserades under förra året eller är en klassiker. 

Här hittar du några av mina favoriter under sommaren 2017.