Mitt besök på Skepparholmen Spa

Efter en 20 minuter lång biltur från Södermalm i Stockholm är jag framme på Skepparholmen Nacka.

Anläggningen ligger på en vacker halvö där man tror det har funnits bebyggelse sedan början av 1700-talet. Den byggnaden jag befinner mig i byggdes i mitten av 1960-talet med inspiration av konstmuseet Louisiana i Danmark. Sedan dess har Skepparholmen renoverats ett flertal gånger men den härliga senfunkisen genomsyrar ännu. Jag är här en söndageftermiddag och de sista weekendbesökarna är på väg att checka ut.

Skepparholmen utsikt Skepparholmen spa pool och hav

Efter en promenad i de vackra omgivningarna där hösten börjar anas, beger jag mig ner mot spaavdelningen. Här rådet lugnet. I loungen spelas det skön fransk jazz och jag börjar gå ner i varv.  Här finns det bland annat en vacker inomhuspool med mosaik inspirerad av skandinavisk natur. Vattnet är stilla och jag passar på att meditera en stund. Trenden med stilla vatten börjar ersätta många bubbelpooler. Och personligen föredrar jag nog uppvärmda pooler utan bubblor. Bubblorna brukar få mig att studsa runt i vattnet och jag kan inte koppla av.

Skepparholmen spa frukt och nötter Skepparholmen elin fagerberg

I augusti vann Skepparholmen Nacka ”Årets Spakonferens” av Spa Awards. 

Skepparholmen inomhuspool Skepparholmen bänk

Skepparholmen har även en utomspool med en härlig utsikt över havet nedanför. Det varma vattnet kombinerat med den svala utomhusluften gör mig både avkopplad och pigg. Ni anar inte hur välbehövligt det är för en trött småbarnsmamma med eget företag. Det är svårt att motivera sig att gå upp härifrån. Särskilt om man kombinerar badet med ett välfyllt glas vitt…

Inomhus finns ett stort bastulandskap med bastu, ångbastu, kalldusch och upplevelseduschar. Jag testar upplevelseduschen och knappen med ”Exotic” har mjukt strilande vatten och en doft av tropiska frukter. Det är just det som spa handlar om, att förena upplevelser för alla sinnen.

Skepparholmen bastu Skepparholmen spa rinnande vatten

Restaurangen är KRAV-certifierad och eftersträvar att servera en balanserad meny. Man kan beställa mat ned till spaavdelningen härifrån. Jag saknar dock smoothie på spamenyn. På kvällen njuter jag av en trerätters middag i restaurangen med ett gott vin till. Efter en natts sömn känner jag mig redo att ta mig an en dag med nya aktiviteter och utmaningar. Men helst hade jag velat gå ner och lägga mig i utomhuspoolen lite till.

Skepparholmen kantarellsoppaKantarellsoppa med getost. 

Sugen på att läsa mer om min vurm för spaanläggningar? Jag har bland annat skrivit om Tylösand, Seaham Hall och Hooks Herrgård.