Mitt spa hemma en söndagskväll – väldoft och smörj

Kan en få unna sig ett litet spa hemma? Igår unnande jag mig en egen spastund. Nä, det går inte jämföra med en fabulös spaanläggning. Men det var skönt att få rå om mig själv lite extra en stund.

spa hemma med produkter från evo, cinc modes, the body shop, comfort zone och ritualsJag har spa hemma i badrummet med fina produkter. 

Jag använde schampo och balsam från evo och hittills är jag väldigt nöjd med dem. Mane Tamer Schampo är till för skadat eller färgbehandlat hår som lätt blir frissigt. Tillsammans med balsamet gör den faktiskt underverk för mitt hår. Idag är håret supermjukt, lätt att kamma och gör som jag vill. Jag är väldigt förtjust i evos säljande texter på förpackningarna, så här står det på balsamet som även fungerar som en hårinpaackning:

“This pistol-toting, sorting-out-the-baddy, anti-friss conditioner wrangles unruly hair (the sort of hair that laughs in the face of danger and eat combs for breakfast. Use it and be on your way”

Cinc Mondes är ett av mina favoritmärken när det kommer till spa. Sköna konsistenser, ljuvliga dofter och fina förpackningar. Orange Blossom Petals Rain Mist är ett kroppspray som är uppfräschande, mjukgörande och doftar ljuvligt. Men den här gången använde jag det som rumsspray vilket det också fungerar utmärkt till.

spa hemma i badkaretUndvik att bada i för varmt vatten eftersom det kan vara väldigt uttorkande. 36 grader brukar vara lagom. Borsten i bakgrunden är från Ecotools och har några år på nacken. 

Almond Milk & Honey från The Body Shop är en badmjölk som du häller i badvattnet och är mjukgörande för huden samtidigt som det skummar och doftar mild och gott av mandelmjölk. Det blir inget stort badskum men ett mjukt lödder.

Comfort Zone Essential Peeling är en krämig enzympeeling utan korn. Den peelar lätt och passar även känslig hud. Den innehåller bland annat betaine och bromelain. Jag tvättade bort sminket innan jag hoppade i badkaret och la på enzympeelingen så den kunde verka i 10 minuter medan jag skvalpade runt i badvattnet.

Jag älskar Rituals kroppsskrubbar! Just den här med doft av basilika och mint tror jag tyvärr inte finns kvar i butik längre. Men det finns flera andra dofter med motsvarande effekt. Det är oljiga saltskrubbar med bra riv utan att ta för mycket som samtidigt doftar fantastiskt. Men glöm inte att det är kornen som ska jobba så ta inte i med händerna.

Mitt spa hemma fortsätter med kroppsolja, ansiktsmask och fotpeeling.

Efter badet smörjde jag in mig med kroppsoljan Thai Makrut Lime Firning Oil från The Body Shop som har en underbar doft av lime. Den ska vara åtstramande vilket är för tidigt för mig att säga om den är eller inte. Men den var definitivt skön och doftade gott.

The Gold Mask VIP från Starskin är en sheet mask som bland annat ska innehålla nattljusextrakt, ginko biloba och guld. Jag är lite skeptisk till guld i hudvård då det mest känns som en gimmick om en kollar på priserna stoftet medför. Masken satt inte så bra, jag tog bort den tidigare än de 15-20 minuter som rekommenderas men jag lät serumet sitta kvar och oj vad skönt det var! Det är mycket serum i masken och det är perfekt att kunna massera in överflödet efteråt. Jag fick mer lyster och huden blev betydligt mjukare.

Masken gled ner och hade ingen vidare passform på mig. Men serumet den innehöll var super! 

Super Peeling Liquid från Tony Moly är en peelingprodukt för fötterna. Du tar på dig ett par medföljande “strumpor”, häller i peelingen och låter det verka i 2h. Perfekt framför en söndagsfilm! Exfolieringen ska synas efter 4-5 dagar. Det ska bli spännande att se skillnaden. Det är lätt att glömma bort fötterna när vi inte längre har sandaler på dem. Men de behöver extra mycket kärlek inför vintern som gör vår hud torrare.

Billigt spa hemma

Vill du mysa med hemmaspa men känner att det blir för mycket pengar med alla produkter? Satsa på det viktigaste, myset. Sätt på avkopplande musik, tänd ljus och plocka fram de produkter du har hemma som kanske tar lite mer tid och som du känner att du inte alltid hinner med i vardagen. Se det som din stund. Att pyssla om sig själv kan vara väldigt meditativt. En kopp te blir pricken över i:et!