Nattmasker – en hiss och en diss

Intresset för nattmasker har fullkomligt boomat de senaste åren. Förmodligen för en alltmer stressig livsstil kombinerat med ett större intresse för hudvård.

Personligen älskar jag nattmasker! De underlättar verkligen. Oftast kör jag arkmasker till exempel innan en fest men nattmasker istället för vanlig ansiktsmask då jag vill ha fukt och näring till huden.

Det där med nattmasker

Så vad skiljer då nattmasker från vanliga ansiktsmasker? Den största skillnaden kan beskrivas med uttrycket “ge- eller ta-mask” som många hudterapeuter beskriver olika masker. En ge-mask ger huden till exempel fukt, vitaminer och annat göttigt. En ta-mask kan till exempel hjälpa till att minska sebumproduktionen i huden för de som har problem med fet hy. Nattmasker är som oftast ge-masker, vilket gör att du kan ha dem på länge utan att skada huden eller rubba dess balans. Det gör att du slipper tänka på när du behöver ta bort den. Men det gör också att du som till exempel har problem med oren hud kanske behöver kombinera med annan mask på dagen.

Laneige Water sleeping mask

Nattmasken Water sleeping mask från Laneige lovar att återfukta huden och passa alla hudtyper. Bland annat rekommenderas den till den som har sprucken och ansträngd hud. Med sprucken hud antar jag att de menar extremt torr hud.

Den här nattmasken har blivit hyllad av många. Så vad tycker då jag?

Jag har testat den under flera nätter, dock bara en provförpackning. Jag har testat den utan serum och med serum i olika formulas. Water sleeping mask har en lätt geléformula som borde passa utmärkt på sommaren då min hud är snudd på normal. Men nä.

Det här kan tyvärr vara den sämsta masken jag har testat. Jag vaknar och känner hur det stramar i huden och det känns som om jag behöver smörja in mig bums. Det känns som om jag inte har smörjt in mig med något alls kvällen innan.

Bottennapp! Den åkte tyvärr i papperskorgen efter att jag hade testat den ett flertal gånger.

Ca. 350 kr/50 ml. (på bilden ser du en provförpackning) och säljs bland annat här.

Mitt betyg: 0/5.

Water Sleeping Mask är en av alla nattmasker som har blivit hyllade.
Water Sleeping Mask har blivit hyllad, men inte av mig.

Kora Organics Noni Glow Sleeping Mask

Kora Organics tror starkt på extrakt från nonifrukten. Det är också en av ingredienserna i masken Noni Glow Sleeping Mask. Den innehåller också extrakt från bland annat kakaduplommon och kokosmjölk. Oklart vad kakaduplommon gör för huden. Det behöver jag läsa mer om.

Kora Organics Noni Glow Sleeping Mask

Noni Glow Sleeping Mask är precis som masken ovan från Laneige i en lätt geléformula. Den lovar att lindra och lugna rodnad, återfukta huden på djupet samt ge lyster.

Och wow! Jag vaknar med en hud som känns smidig och återfuktad med superfin lyster. Jag kan lätt gå runt någon timme innan jag känner att jag måste smörja in mig på morgonen. Vilket är ett toppbetyg från mig. Den kommer i en snygg, smidig och hygienisk tub vilket också är ett stort plus. Bra jobbat Kora Organics!

Ca. 499 kr/100 ml och säljs bland annat här.

Mitt betyg: 4,5/5.

Brukar du använda nattmasker? Vilka är dina favoriter?

Missa inte den här nattkrämen som även går att använda som mask.