Vichy Slow Age Night – kräm och mask i ett

Jag har testat Vichy Slow Age Night Fresh Cream & Mask (Phu! Långt namn). Det är en nattkräm som också fungerar som mask.

Vichy Slow Age är en serie med flera produkter som dagkrämer och ögonkräm. Men jag har bara testat Slow Age Night som lanserades under förra året.

Produkten ska fungera både som en nattkräm och mask.

Så vad lovar den?

Vichy säger bland annat att den ska skydda mot föroreningar, fina linjer och pigmenteringar ska minska och hudens eget försvar ska stärkas. Den ska också kunna lugna en känslig hud.

Vad finns i burken?

En rätt ovanlig konsistens som krämig gelé. Bland ingredienserna finns såklart källvatten från Vichy men också bifidus från probiotika (filmjölk?), niacinamide och antioxidanter. Låter ju helt ok.

Vichy Slow Age Night har en konsistens av gelé

Vad tycker jag om Vichy Slow Age Night?

Jag utgår från min hud som är en kombinerad hud med normal till lätt fet (typ näsvingarna) i t-zonen, lätt torr på kinder och dekolletage och stundtals fuktfattig. Plus känslig. På vintern är jag torrare än nu och jag upplever över lag mer problem med torr och fuktfattig hud än fet. Jag har testat Vichy Slow Age Night både i vintras då den var en av alla produkter som skickades in till Swedish Beauty Awards där jag sitter i juryn, men också nu under sommaren. Och vet du, jag älskar den! Den blev tvåa för mig i mitt juryprotokoll över Ansiktsvård 200-400 kr i Swedish Beauty Awards.

Den är lättanvänd, inget krångel. Jag gillar den lite knäppa konsistensen och trodde inte att den skulle kännas tillräcklig för min hud. Geléer brukar inte göra det. Men det gör den. Jag trodde också att den bara skulle lägga sig på ytan och att jag skulle känna mig lika torr igen när jag sköljt av den. Det stämde inte heller.

Vichy slow Age Night

Huden blir så återfuktad! Jag vaknar på morgonen och känner inte att jag behöver smörja in mig direkt utan huden känns väldigt behaglig, följsam och mjuk. Jag vet inte om mina ålderstecken har minskat och jag har inga pigmentfläckar så det vågar jag inte uttala mig om. Men som fuktbomb för mig i yngre medelåldern är den fantastisk!

Pris: Ca, 259 kr/50 ml och säljs bland annat här.

En riktigt skön nattkräm som har blivit ett måste på min badrumshylla. Jag hade gärna sett en smidigare förpackning med pump istället för att gräva med händerna. Annars wow!
Formula
Effekt
Förpackning
4.5