NuFACE Trinity

NuFACE och apparatur för hemmabruk

Det amerikanska familjeföretaget NuFACE lanserar en ny apparat med mikroström för hemmabruk i Sverige. Spännande!

Jag har spanat in nyheten nu i veckan. Jag tycker att det är roligt med apparatur om en vill göra det lilla extra för huden. Med det sagt så fungerar ju inte allt. Varken de som är för hemmabruk eller de som är på salong och klinik. Men jag håller tummarna för den här apparaten. Den verkar lovande.

NuFACE Trinity Facial Trainer

NuFACE grundades av hudterapeuten Carol Cole redan på 80-talet och är än idag ett familjeföretag där produktionen ligger endast 20 min från kontoret. Cole arbetade mycket med mikroström på salongen och fick många förfrågningar från sina kunder om de kunde göra något för hemmabruk. Där föddes idén.

NuFACE ska vara ett av de ledande företagen inom apparatur för hemmabruk. Men jag kan ärligt säga att jag aldrig har testat någon av deras produkter.

Nu lanseras NuFACE Trinity Facial Trainer i Sverige. En apparat med mikroström som sägs minska fina linjer, rynkor och förbättra ansiktskonturen. Det är alltså ingenting som hjälper mot till exempel acne och pigmenteringar. Mer på kontur, smidighet och ton. Att behandla ett område tar ca. 3 min. Resultatet ska hålla upp till 72 timmar men NuFACE rekommenderar att använda den regelbundet för ett mer långvarigt resultat. Men det blir inget permanent resultat. Behandlingen kan beskrivas som gympa för din ansiktsmuskulatur.

NuFACE Trinity med tillbehören nedanför
Min kollega Lisen testar en behandling med NuFACE

Den ska tydligen vara väldigt populär bland makeupartister och jag fick se några för- och efterbilder på en svensk makeupartist som har testat den och skickat oretuscherade bilder. Det var verkligen en stor skillnad!

Till NuFACE Trinity Facial Trainer finns det flera olika munstycken att köpa till. Ett för ögon och läppar som ska kunna ge ett litet lyft och ett med LED-ljus som ska stimulera produktionen av kollagen och elastin – hudens fibrer som gör den fast och elastisk.

Min fina kollega Lisen får testa på LED-ljus

Priset på NuFACE ligger på 3 895 kr och tillbehören på 1 795 kr/st. Det finns också en mindre variant av Trinity som inte kan kombineras med tillbehören och ligger på 2 495 kr. Förutom dem finns det också en för salongsbruk.

Jag vill ha en och testa både på mig själv och på makeupkunder. Tänk att köra den här innan en brudmakeup! Eller innan en plåtning. Drömmen! Men jag behöver vänta tills bebisen har kommit ut innan jag testar på mig själv. Som gravid ska en inte testa den här. Det jag personligen helst skulle vilja arbeta på är att snabbt bli av med påsar under ögonen på morgonen och även arbeta mer på min käklinje.

Men jag har också ett negativt minne av mikroström som jag antar inte kan hända med den här för hemmabruk. När jag pluggade till hudterapeut på Gildaskolan i början av 00-talet så övade vi på klassiska behandlingar med mikroström där kunden håller i en stav och terapeuten stimulerar huden i ansiktet med små dynor som förs runt över ansiktet (eller en läskig mask som täcker hela ansiktet, inget för en klaustrofobiker). En annan elev övade på mig och jag fick en stor stöt och lyfte flera cm från sängen. Lärarna kunde inte förklara vad som hade hänt och det gjorde att jag kände mig lite osäker på apparatur senare. Så min första upplevelse av mikroström var inte positiv. Men det betyder inte att jag inte är positiv till behandlingen i sig.

Nyfiken på fler apparater? Här kan du läsa om Foreo Ufo.