Ny jurymedlem i Swedish Beauty Awards

Inför Swedish Beauty Awards 2019 är jag ny jurymedlem. Det känns otroligt ärofyllt och det ska bli väldigt roligt! Igår hade vi det första jurymötet.

Om Swedish Beauty Awards

Swedish Beauty Awards är ett oberoende pris och gala med en oberoende jury och avsändare. Galan började 2007 och drivs av KTF – Kemtekniska Företagen och deras branschorganisation KOHF som står för Kosmetik- och Hygienföretagen. De flesta svenska leverantörer och tillverkare av skönhet är medlemmar där.

Anledningen till att galan startades från början var att det då i mitten av 00-talet fanns en uppsjö av galor med olika priser och utmärkelser. Till slut blev det svårt för konsumenter att urskilja de olika utmärkelserna och tyngden i priserna och deras trovärdighet blev sämre. KOHFs medlemmar eftersökte ett oberoende och seriöst pris och så föddes idén till Swedish Beauty Awards.

Igår var det det första jurymötet. 

Juryarbetet

Idag arbetar de mycket med sina ledord trovärdighet, seriositet och affärsnytta. Juryn är handplockad och består av 4 jurygrupper med 8 medlemmar i varje som enskilt testar alla produkter i sin kategori och protokollför allt efter flera olika parametrar under 4 månaders testning. När de nominerade produkterna är utsedda genomgår de en grundlig undersökning av incilista (ingredienser) och claims. Bara säkra och seriösa produkter kan alltså vinna.

Jurymedlemmarna består bland annat av ledande skönhetsredaktörer, kemister, hudläkare, inköpare och andra tongivande personer inom svensk skönhetsindustri. Det här ska bli så otroligt kul!!

Jag sitter i jurygruppen “Kosmetik 2” där vi bland annat ska testa Årets Parfym, Årets Serum, Ögonmakeup och Läpprodukt. Jag lär få att göra..

Må bästa produkt vinna!