Nya ansiktsmasker att kombinera

Det har blivit allt mer populärt att kombinera olika ansiktsmasker för att skräddarsy sin hudvård. Det här är något vi hudterapeuter alltid har jobbat med och jag tycker att det är superkul att tricket når fler konsumenter.

När en har en blandhud är det ett stort plus om en behandlar de olika partierna i ansiktet separat för att få ut maximalt av hudvården. Du kan till exempel lägga en mattande eller rengörande mask i T-zonen och en krämigare närande mask på kinder och hals. The Body Shop Och KICKS är två företag som nu lanserar nya serier med ansiktsmasker.

Ansiktsmask för blandad hud elinfagerberg.se Pensel för ansiktsmask

Ansiktsmasker från The Body Shop

The Body Shop släpper en serie med fem ansiktsmasker den 23 augusti. De kommer alla ligga på 195 kr. Varje mask har tagit inspiration från traditionella skönhetsritualer jorden över. De kommer i vackra men lite opraktiska burkar.

  • Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask innehåller bland annat trendigt träkol som börjar synas “överallt” och japanskt grönt te. Det är en rengörande lermask som är veganvänlig.
  • British Rose Fresh Plumping Mask är en veganvänlig gel-mask som ska verka fuktighetsbevarande. Den innehåller bland annat rosenblad, nyponfröolja och aloe vera.
  • Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask ska göra huden mjuk och smidig och innehåller bland annat honung, marulaolja och olivolja. De är alla ingredienser framtagna genom rättvis handel.
  • Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask är exfolierande och ska minska glåmighet och ge lyster. Några av ingredienserna är ginsengextrakt, risextrakt och sesamfröolja.
  • Amazonian Acai Energising Radiance Mask är en veganvänlig gel-mask som ska friska upp huden och göra den klarare. Acaibärsextrakt, guaranaextrakt och babassuolja är tre av huvudingredienserna.

Ansiktsmasker The Body Shop elinfagerberg.se Fem nya masker från The Body Shop

Ansiktsmasker från KICKS

KICKS har lanserat fyra ansiktsmasker i smarta tuber i mindre storlekar. Priset ligger på 49 kr.

  • Glowing Beauty Exfoliating & Tingling Mask ska ta fram lystern och exfolierar med hjälp av bland annat AHA och PHAsyror.
  • Drink-Up Beauty Instant Moisture Mask ska ge rejält med fukt och näring åt torr hud med hjälp av bland annat biosackarider och fuktkoncentrat (jag har tyvärr ingen aning om vilka).
  • Detox Beauty Clearing Mud Mask är en lermask som ska rengöra och lösa upp orenheter samt minska eventuellt överskott på talg.
  • Cooling Beauty Anti-Stress Mask ska lugna och svalka huden och ge långvarig återfuknting. Testa den efter långa utenätter för att vakna till på morgonen.

Ansiktsmasker Kicks Ansiktsmasker konsistens från Kicks elinfagerberg.se

Både The Body Shop och KICKS kommer även med penslar som underlättar att applicera ansiktsmasker med. Smart!

Läs mer: Om blandad hud