Nya Blond Absolu från Kérastase

Kérastase lanserar en ny serie för blonda hår – Blond Absolu. I veckan var jag på en presslunch för att spana in nyheterna på närmare håll. 

Elisabeth Garcia och Elin Fagerberg på pressmöte med Kérastase.
Jag och Elisabeth Garcia, också frilans, blir smygfotade av härliga Linnea Öst

Blond Absolu är en serie för alla typer av blond hår – färgat, naturligt, slingat, grått. Bland ingredienserna finns hyaluronsyra som ska hjälpa till att fylla ut håret inifrån och därmed lindra sprött och poröst hår samt binda fukt. De flesta ljusa hår är mer porösa än mörkare hår, både naturligt och av färgning. Hurra säger jag som är ett fan av hyaluronsyra i hudvård!

Andra ingredienser är extrakt från edelweiss som är skyddande samt ultravioletta neutraliserande pigment som ska ta bort gula toner och istället framhäva kallare nyanser. 

Ett hår som färgats blond får ofta gula skiftningar i det redan efter några veckor. Vilket kan vara superfint om en trivs i det. Annars kan Blond Absolu vara ett bra alternativ. Precis som vanliga silverschampon så kommer du behöva använda det rätt regelbundet för att färgen ska hålla sig. 

Serien består av sex olika produkter varav fem är till försäljning och en är för professional användning på salong. Alla jobbar för att ge ett starkare hår och snyggare ton. 

Det finns två olika schampon, eller Bathe som Kärastase kallar dem – Blond Absolu Bain Lumieré och Bain Ultra-Violet. De ska ha samma teknik men ha olika mängd av det neutraliserande pigmentet i. De beskrivs båda som ett “blondschampo” istället för silverschampo. Jag undrar om det då kan vara något för mig? Jag har rätt mycket grått i olika partier i mitt hår och silverschampon tar ofta bort det färgade i mitt hår och lyfter fram det grå. Jag ska återkomma om hur det fungerar. Ca. 279 kr. 

Det finns också två vårdande produkter – Intense Fortifying Treatment som är ett balsam du också kan använda som inpackning om du låter det sitta kvar i fem minuter. Den tror jag starkt på och jag hoppas Kérastase lanserar den även i sina andra serier. Inpackningen Masque Ultraviolet har en krämig konsistens och mycket av de neutraliserande lila pigmenten. Den verkar härlig! Inpackningen går utmärkt att kombinera med andra schampon om du till exempel vill ha något för problem med hårbotten. Ca. 349 kr respektive 429 kr för balsam och inpackning. 

Ny hårinpackning för blond hår från Kerastase

Serien innehåller också ett värmeskyddande serum som jag också är nyfiken på. Konsistensen är rätt lätt och den innehåller inga lila pigment vilket gör att den fungerar fint även för dig som vill ha varma toner i håret. Ca. 359 kr. 

För salong finns det en booster som används i samband med tvätt för att neutralisera gyllene pigment. Jag kan tänka mig att den också måste vara super när frisören inte har fått till den kalla ton hen väntat sig. 

Marknaden känns rätt mättad på hårprodukter för att neutralisera varma pigment i ljusa hår. Det ska bli spännande att se hur den här tar sig. Jag tror att den behöver vara något utöver det vanliga. Samtidigt så brukar jag vara förtjust i Kérastases kvalitativa produkter. 

Kuriosa: under presslunchen fick vi pommes! Jag tror aldrig att det har hänt under ett pressmöte tidigare. Välsaltade var de också. Jag kunde riktigt ta på den glada stämningen när de bars in till borden. De andra fick grillad kyckling till. Jag fick ugnsgrillad blomkål med ananas bland annat. MumS!