Fokus på ögonbryn med The Browgal

Det lanseras fler och fler makeup-produkter för ögonbryn. Och det är kanske inte så konstigt eftersom ögonbryn har varit mycket i ropet de senaste åren. Nu är trenden dock annorlunda än för några år sedan. De hemska brynen som såg ut som mörka maskar är borta och nu är det naturliga men välformade bryn som gäller.

The BrowGal är ett märke som nyligen har lanserats på Kicks och bygger helt på produkter för brynen. Grundaren är Tonya Crooks som länge har kallats för The Browgal. Därav namnet på märket. För några veckor sedan besökte hon Stockholm för att presentera sina produkter och jag var på plats för att få reda på med.

Ögonbryn med The Browgal ögonbrynspennor

Historien bakom

Tonya är utbildad inom konst i London. Under tiden hon pluggade började hon jobba som makeupartist. Det hör ju ihop, konst och makeup. Hon flyttade så småningom till USA och fortsatte att sminka. När hon fick tillbaka bilder från fotografer var hon ofta missnöjd med modellernas ögonbryn. Då började hon lägga mest krut på brynen och fixade dem först av allt när hon la makeuper. Hon blev en riktig expert och ryktet spred sig. Modeller började efterfråga hennes bryntjänster även utanför plåtningar och hon fixade dem alla på köksbordet hemma hos sig.

Få visste vad hon hette och hon blev därför kallad The Browgal. Ryktet fortsatte att sprida sig och idag fixar hon ögonbrynen på bland annat Fergie, Britney Spears och Gwyneth Paltrow. För att få den perfekta brynfärgen blandade hon flera nyanser. När hon regelbundet gjorde Megan Fox ögonbryn efterfrågade Megan en produkt med den perfekta färgen som hon kunde använda själv utan att behöva blanda nyanser. Då föddes idéen och Tonya började utveckla sitt eget märke.

Ögonbryn med The Browgal Tonya Crooks

Tonya Crooks

The BrowGal – produkterna

Det tog tre år att utveckla produkterna och de har delar från olika delar av världen. Pennorna – Skinny Eyebrow Pencil, har till exempel delar från Korea, USA och Kina. De är spetsiga, går att tona men är inte vaxiga enligt Tonya. Och jag kan bara hålla med. Jag älskar både konsistensen och färgen. Hon har delat upp färgerna i kall och varm för blond, ljusbrun och brunett. Det finns alltså sex färger och det känns komplett och bra tycker jag. Stort plus för att pennorna har en inbyggd pennvässare. Smart!

Sortimentet har fler produkter för ögonbryn. Bland annat sax, pincett, serum och highlighterpenna. I slutet av året kommer det även en puderpomada. Spännande!

Prisexempel: Skinny Eyebrow Pencil – 215 kr.

Sax och pincett för ögonbryn The BroGal Ögonbrynspenna från The BrowgalÖgonbrynspenna med inbyggd pennvässare, rengörare för pennvässaren och en brynborste.

Olika ögonbryn

Ett annat tips som Tonya nämnde och som jag inte är sen på att hålla med om är att ögonbrynsstenciler eller mallar (jag hatar dem…) inte fungerar. Precis som resten av kroppen är ansiktet indelat i två olika halvor. Därför ser inte ditt högra ögonbryn likadant ut som ditt vänstra. Du kan se dem som två systrar som inte är identiska.