Påfyllning av Juvéderm Volite – ett år senare

För lite mer än ett år sedan så testade jag för första gången Juvéderm Volite, en fuktbehandling som injiceras ner i huden. Nu har jag fyllt på.

Juvéderm är ett varumärke med fillers som har flera olika produkter. Den produkt jag har provat är alltså Volite som har en väldigt fin och tunn hylauronsyra som läggs ytligt för att ge fukt och lyster. Den kan hjälpa till att reducera fina linjer, men om en behöver mer rynkbehandling krävs det lite tjockare konsistens på produkten och att den läggs lite längre ner än vad som gjorts på mig.

Jag besökte precis som förra året Jenny på kliniken Art Face på Östermalm. Henne har jag fullt förtroende för. Det krävs ju att behandlaren både har kunskapen, handlaget, erfarenheten men också det estetiska ögat. Det har långt ifrån alla så välj din behandlare ytterst noga för att det inte ska bli galet.

Jag var tillbaka en gång i julas för lite påfyllning av Volite. Jag får erkänna att jag älskar resultatet så sjukt mycket att jag nog kommer få svårt att sluta. Jenny har injicerat 1 ml per gång. Alltså 3 ml sammanlagt sen ett år tillbaka.

Elin testar Juvederm Volite hos Art FaceHär injicerar Jenny Volite efter att hon känt exakt var hon ska lägga den. 

Med van hand injicerade hon i nasolabialvecken (de veck som går nedanför mungipan till näsans yttre del och börjar framträda mer efter 35), på kindbenen, i argrynkan och någon extra liten dutt vid mungipan. Jag fick lite mer i ena kindbenet eftersom det hade tappat mer fyllighet än det andra. Förmodligen eftersom jag sover på den sidan. Jag fullkomligt älskar när jag får mer definierade kindben.

Eftersom jag än så länge har en rätt bra hud, om än fuktfattig behöver jag en rätt liten mängd. Så nu den sista gången var det produkt kvar när Jenny var färdig. Så när jag spruträdd som jag är, var lättad över att behandlingen var klar frågade Jenny om jag ville ha det sista i läpparna. Jag stelnade till, jag har hört att det gör så j-vla ont!

Men det var en liten mängd och jag ville testa. Det blir svårt att skriva och förklara om behandlingar som en inte har provat. Jenny ville lägga en liten mängd vid amorbågen för att förstärka läppkanten på överläppen och jag litar som sagt 100% på henne. Vi tog ingen bedövning eftersom det var en sådan liten mängd och Juvederm Volite är som skrev tidigare en tunnflytande produkt som läggs ytligt, inte samma produkt som du fyller läpparna med om du vill ha mycket plut. Men det gjorde så jävla ont. Haha! Jag sparkade faktiskt lite med fötterna. Men så var jag också nervös. Tur att det gick snabbt! Jag är otroligt imponerad av de som fyller läpparna på regelbunden basis. Men jag måste tyvärr säga att jag älskade resultatet! Trots att det gjorde ont. Jag fick en wow-känsla efteråt. Läpparna var mer definierade och kändes fylligare trots att hon egentligen inte fyllt dem. De blev också mindre torra. Jag har regelbundet känt på min övre läppkant sedan behandlingen. Galet! Jag skulle göra om det trots att det gjorde ont. Det var värt det.

Resultatet av hela behandlingen är mer glow och mindre torr hud. Kindbenen har fått ett litet lyft och nasolabialvecken är mindre synliga. Argrynkan är dock rätt mycket kvar av. Jag upplever att hudtonen är mer jämn på kinderna och jag har mindre rodnad efter behandlingen. Undrar om en kan lägga lite på min röda näsa? Haha! Jag är så nöjd!

OBS! Som jag alltid tjatar om, ska du gå och göra behandling med filler eller botox ska du välja en erfaren och välutbildad injicerare som är medlem i Estetiska Injektionsrådet. Det finns många oseriösa behandlare där ute som varken har tillförlitlig utbildning eller kunskap. Välj erfarenhet framför pris! Ansiktet har ett otroligt nät av kärl och nerver. Fel behandlare kan bland annat orsaka blindhet.
Vad är filler?

Fillers är en produkt som injiceras under huden för att fylla ut den. Den kan bland annat användas som i mitt fall för att ge fukt och lyster. Men traditionellt används filler främst för att fylla ut rynkor och fina linjer. Du kan också få fylligare läppar, kindben, käkben, korrigera formen på näsan eller fylla en grop. Fillers används även i medicinska syften.

Den vanligaste fillern är med hyaluronsyra, ett ämne som vi har naturligt i kroppen i bland annat hud och ögon. Det är inget ämne som känns onaturligt för kroppen eller som den stöter bort. Fillers med hyaluronsyra tas upp av kroppen och behöver därför fyllas på. De finns i flera olika konsistenser beroende på vilken effekt de ska ge i huden, till exempel tunnflytande för fukt och lite tjockare för att korrigera och ge volym.

Det finns permanenta fillers men de är inte alls lika vanliga och inget jag propsar för. Blir det fel så är det svårt att rätta till. Icke permanenta fillers är idag väldigt vanliga och anses sällan ge biverkningar. Men det händer att du kan få ett litet blåmärke efter sticket. De vanligaste märkena för fillers är Juvéderm och Restylane.